Weekmenu #31

5x Aziatische curry’s die snel op tafel staan

Wat eten we de komende week? De weersvoorspelling is slecht. Er wordt veel regen verwacht. Dat vraagt om iets hartverwarmends, zoals een zomers stoofpotje, maar dan lekker gekruid. Met andere woorden: ik kies voor curry’s; een typisch Aziatisch stoofgerecht in een romige saus. Voor deze week een mooie afwisseling tussen vegetarisch, vis, garnalen en vlees. Maak je keus.

Ook bij al deze snelle curry’s drinken we een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG Bloemkoolcurry met ei

Op Meatless Monday houden we het natuurlijk vegetarisch.  Deze zalige bloemkoolcurry met eieren staat in 30 minuten op tafel. Een lekker en gezond recept van diëtiste Karine Hoenderdos.

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei en tomaat

DINSDAG Vis-tomatencurry

Ook voor dinsdag zo’n snelle curry-variant. Dit keer met als basis-ingrediënt vis. Het recept van deze vis-tomatencurry komt uit het kookboek ‘Licht’. Geef er bloemkoolrijst in plaats van basmatirijst bij, dan is je maaltijd ook nog eens koolhydraatarm!

Vis-tomatencurry
Vis-tomatencurry

WOENSDAG Indiase kipcurry Pasanda

Op woensdag zijn we helemaal snel klaar! In 15 minuten staat deze Indiase kipcurry op tafel. Een snelle versie van de Curry Guy. Smaakt helemaal niet pittig, en daarom ook geschikt voor kinderen.

Indiase kipcurry Pasanda
Snelle Indiase kipcurry

DONDERDAG Thaise garnalencurry

Van India reizen we naar Thailand. Uit dat land komt deze Thaise garnalencurry, een recept afkomstig uit het basisboek Thailand. Staat ook in 30 minuten op tafel! Maar ook deze garnalencurry is superlekker. Staat ook in een half uur op tafel.

Thaise groene curry met garnalen
Thaise groene curry met garnalen

VRIJDAG Groene curry met rundvlees

Ook op vrijdag zijn we lekker snel klaar. Deze Thaise curry met rundvlees is lekker pittig en komt uit het kookboek West eats East. Je hebt maar 25 minuten nodig om dit recept te maken. Maar let op recept voor 2 personen!

Thaise groene curry met rundvlees
Thaise groene curry met rundvlees

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

 

 

Zomer gerechten voor doordeweeksOp zoek naar meer snelle zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Pin dit weekmenu
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.