Vis-tomatencurry

Easy Tuesday
Vis-tomatencurry

Makkelijk, gezond en snel klaar. Dat wil iedereen toch? Daarom vandaag op ‘Easy Tuesday’ een smaakvol visgerecht met een Aziatische inslag. Afkomstig uit het kookboek Licht van Hugh Fearnly-Whittingstall. Hij schrijft erover: “Viscurry klinkt misschien als een hele onderneming, maar eigenlijk is het best snel klaar: de vis heeft maar een paar minuten nodig om te garen. Het enige wat je hoeft te doen is een pittige saus klaarmaken en dat kan iedereen – dat bewijst dit recept”! Dus aan de slag…

Welke wijn bij vis-tomatencurry?

Kies bij dit Aziatische visgerecht een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc Wild Rock uit Nieuw Zeeland. Waarom? De wijn heeft mooie strakke zuren, wat grapefruitbitters en fruit. Door de kokosmelk en kerrie nemen de zuren wat af en wordt de wijn milder. De frisse limoen geeft de wijn juist weer een opleving in de afdronk. Het kruidige karakter combineert uitstekend met de kruidige saus.

3-4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 2 theelepels versgeraspte gember
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel matig pittige kerriepoeder of currypasta
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1/2 theelepel suiker
  • 500 gram witvisfilets, zoals pangasius, koolvis of schelvis
  • sap van 1/2 limoen
  • korianderblaadjes
  • (nigellazaadjes)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan op middel tot laag vuur. Fruit de ui 6-8 minuten tot hij zacht is, roer af en toe. Voeg gember, knoflook, kerriepoeder of -pasta en kaneel toe en bak ca. 2 minuten mee. Schenk de tomatenstukjes en kokosmelk erbij en voeg suiker, een snufje zout en wat peper toe. Roer goed en laat ca. 10 minuten sudderen tot je een dikke saus hebt. Roer af en toe.

Stap 2

Snijd de vis in vierkanten van ca. 4 cm. Doe ze in de saus en breng deze weer aan de kook. Laat 4-6 minuten zacht koken tot de vis net gaar is. Roer een paar keer voorzichtig (je wilt de visstukjes niet kapot roeren). De vis gaart nog verder als je het vuur hebt uitgedraaid. Breng de saus op smaak met limoensap, en zondig zout en peper. Bestrooi met korianderblaadjes (en nigellazaadjes). Lekker met zilvervliesrijst.

 

Cover LichtKookboek Licht
In dit kookboek van Hugh Fearnly-Whittingstall vind je niet al te moeilijke recepten met en zonder vlees en vis voor elke dag. Er wordt in de recepten geen gebruik gemaakt van tarwe en zuivel. Meer informatie over de schrijver is te vinden op Rivercottage.

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Licht. Het River Cottage boek met recepten voor iedere dag.
Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J.W. Becht
ISBN: 978 90 230 1451 5/NUR 440
Prijs: € 24,95

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *