Weekmenu #24

5x veelzijdige kip in de hoofdrol

‘Kip, het meest veelzijdigste stukje vlees’. Wie kent deze slogan niet? Hij staat in je geheugen gegrift. En inderdaad met kip kun je alle kanten op. Van bakken, stoven, grillen tot garen in de oven. Kip smaakt altijd. We zetten kip in het zonnetje met 5 kipgerechten die elke dag van de week verrassend anders zijn. Van een gezonde maaltijdsalade tot stoven in de tajine of bakken in de oven.

Bij al deze kipgerechten hoort natuurlijk ook een lekker glas wijn . Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday wordt het moeilijk kip eten, toch? Maar het kan ook vegetarisch. In deze Griekse salade met kip en feta, kun je de kipfilethaasjes gewoon vervangen door vegetarische kipstukjes. Kies die van de Vegetarische Slager of van Vivera, want die zijn het lekkerst heb ik mij laten vertellen. Proberen dus…

Griekse salade met kip en feta
Griekse salade met feta

DINSDAG

Op dinsdag gaan we kip stoven. Dat doen we op z’n Marokkaans in de tajine: Kip met groene olijven. Dit recept is afkomstig van schrijver Abdelkader Benali! Zijn lievelingsgerecht. Dat zegt genoeg toch?

Marokkaanse kip met citroen en olijven
Marokkaanse kip met citroen en olijven

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Deze Zweedse kipgehaktballetjes alla IKEA zijn verrukkelijk. Bovendien makkelijk en snel op tafel! Eten er kinderen mee? Vervang de cognac dan door runderbouillon.

 

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes van kipgehakt

DONDERDAG

Op donderdag een kipgerecht uit de oven: kip met za’atar en citroendressing. Heel simpel om te maken, want de oven doet het werk. Bovendien gezond en koolhydraatarm. Dat wordt  gegarandeerd smullen.

Kip met Za'atar
Kip met za’atar en citroendressing

VRIJDAG

Voor het weekend; Coq au vin blanc. Klassieker uit de Franse keuken. Alleen deze keer niet met rode wijn, maar een witte. Vakantiesfeer, gewoon thuis aan tafel! Of ga je toch iets boeken? Wij wel, in ieder geval. Avignon; here we come…

Coq au Vin blanc
Coq au Vin blanc

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 15 Creatief met kipOp zoek naar meer heerlijk kiprecepten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *