Meatless Monday

Bloemkool-tomaatcurry met ei

Het recept van deze vegetarische bloemkoolcurry is afkomstig uit het boek ‘eet meer’ van Karine Hoenderdos. Deze schrijvende diëtiste heeft al diverse boeken uitgebracht. ‘Eet meer’ bevat meer dan 70 ‘gezonde’ recepten. De receptuur illustreert dat koken niet moeilijk hoeft te zijn en dat iedereen heel eenvoudig tot een gezond eetpatroon kan komen.

Welke wijn bij Bloemkoolcurry met tomaat en ei?

Deze bloemkoolcurry in kokosmelk smaakt kruidig. Tomaat zorgt voor frisheid en eieren geven body. Een glas Torrontés uit Argentinië past hier uitstekend bij. Goed alternatief is een pinot gris uit de Elzas.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • verse koriander

Stap 1

Kook 8 eieren hard, spoel ze af en laat ze afkoelen.  Verhit in een braadpan de kokosolie en bak rode peper, knoflook en gember ca. 2 minuten. Voeg kurkuma, komijn, koriander en kaneel toe en bak even mee. Roer de ui erdoor en bak ca. 2 minuten mee. Voeg toe: bloemkool, tomaatblokjes en kokosmelk. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.

Stap 2

Pel de eieren en snijd in partjes. Roer de eieren door de curry en verwarm even mee. Breng op smaak met zout. Strooi wat verse koriander erover. Serveer met basmatirijst of naanbrood.

 

Eén reactie op “Bloemkool-tomaatcurry met ei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *