About me

 

Welkom op mijn website I Love Food & Wine!

 

Graag geef ik hier even een kijkje achter de schermen. Wie is Jolande Vos?

Jolande Vos met glas wijnEven in het kort: na mijn studie diëtetiek (jaren 80) belandde ik eigenlijk meteen in de culinaire journalistiek. Dat was min of meer een toevalstreffer, want de arbeidsmarkt was in die tijd heel beroerd. Maar mijn passie voor Food in al zijn vormen kwam hier helemaal tot z’n recht. Twaalf jaar lang deed ik ervaring op bij de Culi-tijdschriften TIP (nu Delicious) en AllerHande. In de tussentijd werd ik register vinoloog, en mijn tweede liefde kwam tot wasdom. Wijn werd minstens zo belangrijk als lekker eten. Om beide passies meer tot leven te brengen startte ik in 2015 met mijn online culinaire platform I Love Food & Wine. In 2016 won ik de Grand Prix Saint-Hubert, een prestigieuze wedstrijd in blind proeven. (Wil je nog iets meer weten, lees hier verder.)

Focus ligt op wijn- & spijs-combinaties

Via mijn platform I Love Food & Wine wil ik iedereen helpen om gezond en lekker te gaan eten. Met recepten die nét even anders zijn, maar wel makkelijk te maken. En…, een glas wijn hoort er ook bij! Vervolgens rijst de vraag: hoe moet je nu combineren, welke wijn past bij welk gerecht? Dat is best heel ingewikkeld. Er zijn boeken over vol geschreven. Maar met I Love Food & Wine bied ik iedereen een helpende hand. Op simpele wijze laat ik je kennismaken met de wondere wereld van Wijn&Spijs (foodpairing). Zo grijp je nooit meer mis. Bij elke wijn en elk gerecht vind je ALTIJD een bijpassend wijnadvies.
Daarnaast organiseer ik culinaire reizen, en vertel ik ook graag bij welke restaurants je moet zijn voor een hemelse ervaring.

KORTOM: I Love Food & Wine inspireert en laat zien HOE LEKKER HET LEVEN KAN ZIJN.

Wil je met mij samenwerken of adverteren? Hier vind je mijn mogelijkheden.

 

Je kunt me altijd bereiken via Facebook, Instagram of via het contact formulier.