Over Jolande Vos

Wie is Jolande Vos

Jolande Vos is een ervaren food- en wine-expert. Ze is eigenaar van dit platform I Love Food & Wine; dé website van Nederland die gespecialiseerd is in foodpairing.

Na meer dan 25 jaar ervaring in het maken van fysieke tijdschriften bij een grote uitgeverij is zij begonnen met haar eigen online platform waar al haar expertises samenkomen. Ze deed 12 jaar ervaring op bij de culinaire tijdschriften TIP (nu Delicious) én het succesvolle gratis sponsored magazine AllerHande. Sinds 2007 is zij Register Vinoloog.

Expertise

Ze kan proeven als de beste. Dat komt onder andere tot uitdrukking in het blind proeven van wijn.

  • In 2016 won ze de Grand Prix Saint-Hubert; een prestigieuze wedstrijd in blind proeven.
  • Meerdere malen zat zij in de finale van Vinoloog van het Jaar.
  • In 2022 werd zij genomineerd als Wijnvrouw van het Jaar.

Opleiding

  • Oorspronkelijk is zij opgeleid tot diëtiste. Dat betekent veel basiskennis over eten, ingrediënten, koken en combineren.
  • Afgestudeerd aan de Wijnacademie.
  • Specialisatie Wijn & Spijs; Academie voor Gastronomie.

Wat nog meer?

  • Schrijft artikelen voor het magazine WineLife.
  • Organiseert culinaire wijnreizen, onder andere voor de Vereniging voor Vinologen.
  • Beoordeelde restaurants voor magazine Lekker.

Food I Love

Echte boerenboter, tapas in Sevilla, salade met geitenkaas, gebakken gamba’s met aïoli, Tom kah kai-soep, lamsrack, kalfszwezerik, key lime pie, tarte tatin, advocaatbonbons van Friandises in Maastricht, zomerfruit

Wine I Love

Sauvignon Blanc uit de Loire, Sylvaner van Wagner Stempel , Sauternes, Champagne Cuvée Eugène Louis Casters, Collioure van Mas Blanc, Saumur Champigny van Château du Hureau, rosé Le Secret van Clos de Bagatelle, Pinot Noir van Main Divide

Zie ook: www.beproefd.nl

Voor meer informatie, kijk op de contactpagina.