Voor het weekend

Romige lentesoep met kip (calorie-arm)

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Een lichte lentesoep boordevol prei, doperwten en knolselderij. Verfijnd, zacht-romig van smaak en onweerstaanbaar fris. De topping van knapperige slablaadjes geeft niet alleen een crispy bite, maar ook een extra feestelijke uitstraling. Perfect als lichtverteerbare en slanke maaltijdsoep op zonnige dagen. Serveer met stokbrood en kruidenboter en je bent klaar! Liever als voorgerecht? Geen probleem: dan is deze heerlijke soep voldoende voor 6 personen.

Welke wijn bij lentesoep met kip?

Eigenlijk bij soep géén wijn. Maar toch smaakt een glas witte wijn hier verrukkelijk bij. Kies voor een Chardonnay uit de Bourgogne of Zuid-Afrika. In ieder geval een wijn met niet te veel houtlagering.

Romige groentesoep met kip (lentesoep)

Romige groentesoep met kip

Bereiding: 55 minuten
Totaal: 55 minuten
Gepureerde groentesoep met doperwten en kip. Zacht-romig door de slagroom en de binding met eidooiers.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 prei* 500 gram
  • 250 gram knolselderij
  • 4 kippenbouillontabletten
  • 1 theelepel majoraan
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram diepvries tuinerwten
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje gemengde jonge bladsla
  • 2 eidooiers
  • versgemalen peper

Bereiding
 

  • Snijd het witte gedeelte van de prei in ringetjes (groen blad verwijderen of voor iets anders bewaren).
  • Knolselderij schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In grote pan doen: 1 ½ koud water, prei, knolselderij blokjes, bouillontabletten, majoraan en kipfilet. Aan de kook brengen. Met deksel op pan ca. 30 minuten zachtjes koken.
  • Kipfilet met schuimspaan uit pan scheppen. In stukjes snijden. Boven andere pan bouillon zeven. Gekookte groenten met staafmixer of in mengbeker pureren. Gepureerde groenten aan de bouillon toevoegen en weer door elkaar roeren.
  • Aan groentesoep toevoegen: kip, doperwten en slagroom. Met deksel op pan soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
  • In kommetje eidooiers met 4 eetlepels hete soep losroeren. Al roerende aan de rest van de soep toevoegen en zachtjes verwarmen tot het licht bindt. (Let op: soep niet laten koken, anders gaan de dooiers schiften!). Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier borden. Garneer met de slablaadjes.

Notities

TIP: je kunt de 3 preitjes ook vervangen door 1 zakje gesneden prei (400 gram). Dat is lekker makkelijk. De soep wordt dan iets groener van kleur, en krijgt ook meer smaak.
Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

Meer zin in een rode lichtverteerbare soep? Kijk dan eens naar deze tomaten maaltijdsoep met pistou.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!