Voor het weekend

Romige lentesoep met kip (calorie-arm)

Lichte lentesoep gemaakt van prei, doperwten en knolselderij. Verfijnd en zacht-romig van smaak. Garnering met verse slablaadjes zorgt voor een crispy touch, én een aantrekkelijk uiterlijk. Een lichtverteerbare én slanke maaltijdsoep voor zonnige dagen. Stokbrood met kruidenboter erbij en klaar is Kees.

Welke wijn bij lentesoep met kip?

Eigenlijk bij soep géén wijn. Maar toch smaakt een glas witte wijn hier verrukkelijk bij. Kies voor een Chardonnay uit de Bourgogne of Zuid-Afrika. In ieder geval een wijn met niet te veel houtlagering.

Romige groentesoep met kip (lentesoep)

Romige groentesoep met kip

Bereiding: 55 minuten
Totaal: 55 minuten
Gepureerde groentesoep met doperwten en kip. Zacht-romig door de slagroom en de binding met eidooiers.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 prei 500 gram
  • 250 gram knolselderij
  • 4 kippenbouillontabletten
  • 1 theelepel majoraan
  • 300 gram kipfilet
  • 1 zakje tuinerwten diepvries, 450 gram
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje gemengde jonge bladsla
  • 2 eidooiers
  • versgemalen peper

Bereiding
 

  • Snijd het witte gedeelte van de prei in ringetjes (groen blad verwijderen of voor iets anders bewaren).
  • Knolselderij schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In grote pan doen: 1 ½ koud water, prei, knolselderij blokjes, bouillontabletten, majoraan en kipfilet. Aan de kook brengen. Met deksel op pan ca. 30 minuten zachtjes koken.
  • Kipfilet met schuimspaan uit pan scheppen. In stukjes snijden. Boven andere pan bouillon zeven. Gekookte groenten met staafmixer of in mengbeker pureren. Gepureerde groenten aan de bouillon toevoegen en weer door elkaar roeren.
  • Aan groentesoep toevoegen: kip, doperwten en slagroom. Met deksel op pan soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
  • In kommetje eidooiers met 4 eetlepels hete soep losroeren. Al roerende aan de rest van de soep toevoegen en zachtjes verwarmen tot het licht bindt. (Let op: soep niet laten koken, anders gaan de dooiers schiften!). Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier borden. Garneer met de slablaadjes.
Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

Meer zin in een rode lichtverteerbare soep? Kijk dan eens naar deze tomaten maaltijdsoep met pistou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept