Weekmenu #19

5x verrukkelijk vegetarisch met The Green Kitchen

Wat eten we de volgende week? Het wordt een spetterende vegetarische week met de recepten van het dynamische duo achter The Green Kitchen; David Frankiel en Luise Vindahl! Een weekmenu boordevol kleur, smaak en voedzame inspiratie. We presenteren een scala aan heerlijke gerechten die je niet alleen zullen verrassen vanwege hun verrukkelijke smaken, maar ook met hun voedzame en gezonde ingrediënten.

Wie zijn David Frenkiel en Luise Vindahl van The Green Kitchen?

Ze vormen samen het hartverwarmende duo achter The Green Kitchen. Hun verhaal begon met een gedeelde passie voor gezonde, plantaardige voeding en een creatieve benadering van koken.

Familie sfeerbeeld van The Green Kitchen at Home
David en Luise met hun 2 kinderen

David, met zijn achtergrond in grafisch ontwerp en fotografie, brengt een artistiek oog en een liefde voor esthetiek naar de keuken. Hij staat bekend om zijn talent om ingrediënten te transformeren tot prachtige, visueel aantrekkelijke gerechten die de zintuigen strelen. Kijk maar eens naar al deze prachtige foto’s!

Luise, aan de andere kant, is een voormalig model met een diepgewortelde passie voor voeding en gezondheid. Haar expertise in voedingsleer en haar creatieve flair in de keuken hebben geleid tot de ontwikkeling van heerlijke recepten die zowel voedzaam als verrukkelijk zijn.

Samen delen ze niet alleen hun recepten, maar ook hun persoonlijke verhalen en avonturen in de keuken op hun zeer succesvolle blog Green Kitchen Stories én in hun kookboeken. Ze streven ernaar om anderen te inspireren om bewustere keuzes te maken in hun voeding, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de eenvoudige vreugde van lekker eten en samen zijn met kinderen. Met hun warme persoonlijkheden en hun toegankelijke benadering van gezond koken, hebben David en Luise een wereldwijd publiek weten te inspireren en te betoveren.

 

MAANDAG

Heerlijk lente-salade met linzen, geroosterde bieten en geitenkaas uit het vegetarische kookboek The Green Kitchen Quick + Slow. Een salade die je ook als bijgerecht of als lunch kunt inzetten. Ben je van plan om hem als een maaltijdsalade te serveren, dan is bijvoorbeeld een kopje groentesoep vooraf een goed idee!

Linzensalade met geitenkaas en geroosterde bietjes uit het kookboek The Green Kitchen
Linzensalade met geitenkaas

DINSDAG

Uit het kookboek Green Kitchen at Home komt deze zonnige stoofschotel van groene groenten met broccoli, courgette, doperwtjes en spinazie in een lichtromige saus. Een lievelingsrecept van David Frankiel en hij noemde dit 50 tinten groen. Serveer met rijst, quinoa of bulgur. Een extra eiwit-leverancier mag best, denk aan een vegetarische krokante schnitzel.

Vijftig tinten groen
Vijftig tinten groen

WOENSDAG

Magnifieke vegetarisch ode aan de klassieker Fish & Chips. Je maakt krokante fritters van bloemkool. Dat is misschien qua voorbereiding even wat werk, maar de oven is hier je vriend. Recept afkomstig uit het kookboek Green Kitchen at Home.

Vega Fish and Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

DONDERDAG

Heerlijke variatie op een risotto, maar nu gemaakt met witte bonen. Een snel recept uit hun allereerste kookboek. Let op met het toevoegen van de bouillon, en bekijk zelf hoe dun je de saus wilt hebben.

Witte bonenschotel met spinazie en paddenstoelen
Witte bonenschotel met spinazie en paddenstoelen

VRIJDAG

Wat een knaller; deze prachtige vegetarische flensjes! Het zijn mooie groene dunne pannenkoekjes, die duidelijk naar spinazie smaken, gevuld met romige kikkererwten met knapperige stukjes appel, gebakken paddenstoelen en knapperige zonnebloempitten.

Spinazieflensjes met kikkererwten en appel
Spinazieflensjes met kikkererwten en appel

 

Welke wijn bij recepten van The Green Kitchen?

Bij al deze heerlijke lente gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Kijk daarvoor bij elk recept, want daar vind je mijn bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *