Voor het weekend

Pappardelle met paddenstoelen en truffel

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Deze pasta is werkelijk waar verrukkelijk! Iedereen vindt hem lekker! De aardse smaken van de truffel en paddenstoelen matchen goed. Zelfs die-hard vleeseters missen niets in dit vegetarische gerecht.  Het is snel te maken. Extra lekker wanneer je de tijd neemt om de pappardelle zelf vers te maken, maar inmiddels zijn in de meeste supermarkten ook verse pasta’s te koop van prima kwaliteit.

Verse truffel* maakt het af, maar is wel een flinke investering. Je kan ze bijvoorbeeld online kopen bij  www.truffel.nl of www.dutchtruffel.nl. Je hebt de verse truffel binnen een dag, als gekoeld pakket, in huis.

Welke wijn drinken we bij Pappardelle met paddenstoelen en truffel?

Rode wijn met aardse tonen past hier heel goed bij. Een klassieke combinatie is de Italiaanse wijn Barbaresco, maar ook een pinot noir uit Nieuw-Zeeland of een Argentijnse Cabernet Franc is een uitstekende begeleider.

Fabre Montmayou Cabernet Franc (1)
Fabre Montmayou Cabernet Franc
4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde funghi porchini (gedroogde paddenstoelen, 15 gram)
  • 25 gram boter
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 100 ml melk
  • 1 portobello, in stukjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 potje truffeltapenade (80 gram)
  • 300 gram verse pappardelle-pasta
  • 75 gram rucola
  • 8 eetlepels geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse truffel (eventueel)*

Stap 1

Week de porchini ca. 15 minuten in koud water, en laat het uitlekken. Bewaar het weekvocht. Snijd de geweekte paddenstoelen in grote stukken en bak ze zonder boter of olie aan in een koekenpan. Voeg als deze bijna gaar zijn boter, peper en zout toe.

Stap 2

Bak de gesnipperde rode ui in wat olie. Blus af met wat weekvocht van de gedroogde paddenstoelen. Roer de melk erdoor. Even laten inkoken totdat het iets dikker wordt. Dan de portobello’s, kastanjechampignons en truffeltapenade toevoegen. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 3

Leg een bedje van rucola op de borden. Schep daar bovenop een handje gekookte pasta, en het paddenstoelenmengsel. Verdeel hierover de geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten en de Parmezaanse kaas. Rasp aan tafel met een fijne rasp de verse truffel er overheen.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Credit foto: Oscar van Wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *