Nog een zak oliebollen over van Oud & Nieuw? Een dag later zijn ze niet meer te eten. Maar toch zonde om weg te gooien, niet waar? Maak er deze NO WASTE-taartjes van. Eerst weer even in de oven om ze krokant te maken. Dan vullen met een frisse advocaat-room, banaan en gekaramelliseerde pecannoten. Wow; dat is een regelrechte verrassing.
In ieder geval geen champagne! Drink hier liever een Prosecco of Asti Spumante (moscato d’Asti) bij. Maar een Muscat de Rivesaltes zal prima smaken.
8 stuks
30 minuten
Ingrediënten
8 oude oliebollen
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel suiker
zout
40 gram pecannoten
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels Griekse yoghurt (10%)
1 eetlepel advokaat
1 banaan
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de oliebollen doormidden, zodanig dat ze goed rechtop blijven staan. Bak ze ca. 5 minuten krokant. Laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
Stap 2
Maak intussen de karamel-noten: verwarm in een kleine steelpan ahornsiroop, suiker en mespunt zout op zacht vuur. Laat de suiker al roerende oplossen. Roer de pecannoten erdoor. Overdoen in een ovenschaal. Bak de noten in ca. 8 minuten in de oven tot de siroop begint te borrelen. Uit oven laten afkoelen, zodat de noten krokant worden. Hak in kleine stukjes. Zet apart.
Stap 3
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de Griekse yoghurt en advokaat erdoor. Snijd de banaan in zeer dunne plakjes. Verdeel achtereenvolgens over de onderkant van de oliebollen: banaan, schepje advocaatroom en pecannoten. Zet de bovenzijde van de oliebol erop. Serveer direct.
Geef een reactie