Voor het weekend

Pappardelle met konijn en olijven

Echt een winters pastagerecht: pappardelle met konijn en olijven. Komt uit het duimendikke kookboek van de beroemde chef Giorgio Locatelli met 150 Italiaanse familierecepten. We hebben het recept wat aangepast, zodat het nu geschikt is voor 4 personen. Simpel om te maken en hartverwarmend lekker!!!

Welke wijn bij pappardelle met konijn en olijven?

Het is een lekker pastagerecht, niet al te zwaar. Met stukjes malse konijn en olijven in een dunne saus. Zin in witte wijn, kies dan voor een Italiaanse Pinot Grigio of een Chardonnay uit de Languedoc. Ga je liever voor rood, dan past een sappige rode wijn heel goed zoals bijvoorbeeld een kruidige Carmenère uit Chili, of een Beaujolais cru uit Frankrijk. Sappig, maar met net wat meer body als tegenwicht voor de pittige smaak van de Taggia olijven. Liever iets Italiaans? Ga dan voor een Chianti of Vino Nobile de Montepulciano.

4 personen1 ½ uur

 Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg konijn (stukken of bouten)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 ui, fijngesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 2 theelepels tijmblaadjes (vers of gedroogd)
  • 750 ml gevogeltefond (2 potten à 380 ml)
  • 60 gram taggia olijven
  • 400-500 gram verse of gedroogde pappardelle
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bestrooi de stukken konijn met weinig zout en peper, leg ze in de pan en laat ze rondom goudbruin worden, schep ze op een bord en zet ze opzij.

Stap 2

Laat de ui in het bakvet in 3 minuten zachtjes gaar en glazig worden. Voeg de wijn toe en kook op hoog vuur in, schraap daarbij het aanbaksel van de pan-bodem, strooi er 1 theelepel tijmblaadjes in en leg de stukken konijn weer in de pan. Schenk de fond erbij en laat het vlees in 1 uur op heel laag vuur gaar stoven.

Stap 3

Haal de stukken konijn uit de pan en pluk het vlees van de botten. Kook de vloeistof in tot 2/3 in en doe het konijnenvlees erin met de olijven.

Stap 4

Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, vang het kookwater op en meng de pasta door de konijn met een beetje kookwater, de boter, Parmezaanse kaas  en de rest van de tijm. Verdeel over 4 borden.

Geef er eventueel extra Parmezaanse kaas bij. Lekker met groene salade met kerstomaatjes.

 

Het kookboek

Prachtig kookboek over de Italiaanse keuken, geschreven door de Italiaanse chefkok Giogio Locatelli. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met 1 Michelinster bekroond werd. Maar dit kookboek bevat vooral eenvoudige recepten, echte familierecepten. Steeds met een uitgebreide persoonlijke inleiding. Korte verhaaltjes die uitnodigen om de keuken in te gaan.

Bestellen kun je hier:

Cover Made at Home Locatelli Titel : Made at Home
Auteur : Giorgio Locatelli
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 94 6464 009 8
Prijs : € 22,-

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *