Ga terug
+ servings
Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Duik in een wereld van luxe met deze pappardelle, gecombineerd met rijke paddenstoelen en een vleugje truffel. Een gerecht waarin de textuur van pasta en de aardse tonen van truffel samenkomen, ideaal voor een verfijnd Italiaans diner.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 zakje gedroogde funghi porchini gedroogde paddenstoelen, 15 gram
  • 25 gram boter
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 100 ml melk
  • 1 portobello in stukjes
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 potje truffeltapenade 80 gram
  • 300 gram verse pappardelle-pasta
  • 75 gram rucola
  • 8 eetlepels geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse truffel eventueel*

Instructies
 

  • Week de porchini ca. 15 minuten in koud water, en laat het uitlekken. Bewaar het weekvocht. Snijd de geweekte paddenstoelen in grote stukken en bak ze zonder boter of olie aan in een koekenpan. Voeg als deze bijna gaar zijn boter, peper en zout toe.
  • Bak de gesnipperde rode ui in wat olie. Blus af met wat weekvocht van de gedroogde paddenstoelen. Roer de melk erdoor. Even laten inkoken totdat het iets dikker wordt. Dan de portobello's, kastanjechampignons en truffeltapenade toevoegen. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg een bedje van rucola op de borden. Schep daar bovenop een handje gekookte pasta, en het paddenstoelenmengsel. Verdeel hierover de geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten en de Parmezaanse kaas. Rasp aan tafel met een fijne rasp de verse truffel er overheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 488kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 21g | vet: 16g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 96mg | vezels: 5g | suiker: 6g | vitamine C: 5mg