Weekmenu 24 Flexitariër

De Flexikok
I Love Food & Wine WEEKMENU #24

Je houdt van vlees en vis, maar het mag best wat minder. Komt dat bekend voor? Tegenwoordig heet je dan ‘Flexitariër’. Dat betekent wat vaker vegetarisch met lekker veel groenten, afgewisseld met wat vlees en vis. Leuk thema voor deze week. Ik krijg er al zin in. Jij ook?

En…, bij al deze heerlijke groentengerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday een vegetarisch gerecht uit het kookboek ‘De Flexikok’ van de Belgisch Veerle de Brabanter: pasta met paprika-pesto.

Pasta met paprika-pesto
Pasta met paprika-pesto

DINSDAG

Lekker visje met verschillende groenten; dat is dit Thaise vispakketje. Licht en zomers. Zo klaar.

Thais schelvispakketje
Thais schelvispakketje

WOENSDAG

Spinazie, doperwten en aardappelen worden gestoofd in room. Erbovenop een ei. Recept voor twee personen, maar heel gemakkelijk uit te breiden naar vier.

Gestoofde groenten met ei
Gestoofde groenten met ei

DONDERDAG

Een Belgische klassieker, maar dan met kip is deze ‘waterzooi‘. Vervang de spruitjes door zomerse doperwten of tuinbonen.

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip en groenten

VRIJDAG

Heerlijk zomerweer vraagt om buiten eten. Dat kan met deze heerlijke salade met voorjaarsgroenten. Kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *