Weekmenu #17

5x asperges in de hoofdrol

Wat gaan we eten de komende week? Deze week geven we asperges een hoofdrol! De hele week asperges gerechten eten lijkt misschien wat iets te veel van het goede, maar de afwisseling is zó ontzettend groot, dan is het zeker geen straf. Behalve als je niet van asperges houdt natuurlijk. 

Welke wijn bij asperge gerechten?

En…, bij al deze heerlijke asperge gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Bekijk de wijnadviezen bij elk recept. Of lees mijn verhaal WELKE WIJN BIJ ASPERGESWant daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

 

MAANDAG Omelet met asperges en dragon

We starten de week altijd met meatless monday. Dat is met asperges geen probleem. Ik kies voor omelet met asperges. Vooral de combinatie van asperges met dragon maakt dit recept bijzonder. Niet vergeten dus!

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges

 

DINSDAG Pasta met groene asperges

Op dinsdag mijn favoriete pastagerecht met groene asperges en spekjes. Staat in 15 minuten op tafel! Mmm…, echt heel erg lekker. Deze bicolore verse pasta koop je bij de Jumbo of de Plus supermarkt.

Pasta met gamba's en asperges
Pasta met gamba’s en asperges

 

WOENSDAG Asperge salade met verse zalm

Op woensdag houden we het simpel: salade met zalm en asperges. Heerlijk als voorgerecht voor 4 personen. Maar ook lekker als een maaltijdsalade met stokbrood. Pas dan even de hoeveelheden aan.

Aspergesalade met kwartelei en zalm
Aspergesalade met kwartelei en zalm

 

DONDERDAG Risotto met witte asperges en prei

Op donderdag homemade romige risotto met witte asperges. Prei en basilicum geven extra smaak. Hier in huis een klassieker! Die komt elk seizoen minimaal éénmaal op tafel.

Risotto met asperges
Risotto met asperges

 

VRIJDAG Ravioli met asperges

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een van onze favorieten: ravioli met asperges. Dit gerecht ziet er niet alleen heel verleidelijk uit, maar is ook heel makkelijk om te maken.

Ravioli met asperges en garnalen
Ravioli met asperges en garnalen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer asperge gerechten nodig? Hier vind je er nog twaalf.

Weekmenu 19 2021 witte asperges
12x de lekkerste aspergegerechten

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *