Oud&Nieuw
Beignets met kaneel-sinaasappelsuiker

Recept voor oliebollen. Niet met appel maar met kaneel en sinaasappel suiker. Een recept uit Perzië en zalig voor Oud & Nieuw. Weer eens iets anders dan de standaard oliebollen. #oliebollen #beignets #oud&nieuw

Staan ze al op de boodschappenlijst voor Oudejaarsavond: oliebollen, appelbeignets en champagne?  Ga je zelf aan slag of toch maar naar de banketbakker of oliebollenkraam? Toch blijft zelf bakken het allerlekkerst, en dan het liefst direct uit de frituur meteen op tafel. In ieder geval deze knapperige kleine beignets van Sabrina zijn absoluut de moeite waard. Het recept is afkomstig uit haar laatste kookboek ‘Feasts’, een kookboek boordevol feestmaaltijden uit de Perzische keuken. Lees nog even de enthousiaste recensie van onze nieuwe schrijfster Mieke van Laarhoven.

Bewaar het recept Oliebollen met kaneel sinaasappel suiker op Pinterest

Welke wijn bij beignets met kaneel-sinaasappelsuiker?

Beter geen champagne, en zeker geen Brut. Die passen echt niet bij elkaar. Veel beter is de combinatie met een ietsje zoetere bubbel, zoals Clairette de Die (Hema, € 7,-), Asti Spumante of Prosecco (niet de droge variant!).

40 stuks30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 onbespoten sinaasappel
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zonnebloemolie

Stap 1

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje. Roer 350 ml kokend water door de gesmolten boter en schenk het mengsel in het kuiltje. Roer met een pollepel tot een kleverig deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.

Stap 2

Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de suiker, kaneel en geraspte schil door elkaar.

Stap 3

Verhit een laag olie van 5 cm in een pan met dikke bodem tot 180°C (de olie is op temperatuur als een stukje deeg meteen gaat borrelen) of gebruik een frituurpan. Schep steeds een theelepel vol deeg en laat het met behulp van een andere theelepel in de hete olie glijden. Herhaal tot de pan bijna vol is, maar zorg ervoor dat de beignets niet aan elkaar gaan plakken. Bak de beignets in 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken in een schaal met keukenpapier. Rol de beignets door de kaneel-sinaasappelsuiker en serveer direct.

 

Meer ideeën voor Oud&Nieuw nodig?

Oliebollen: die van Siebfood zijn ook overheerlijk! Bekijk de video.

Huzarensalade met dragon.

Gamba’s met oosterse kruidenboter

– Bruschetta

– Garnalenkroketjes

Bestellen? Dat kan hier:

Cover FeastsTitel:              Feasts
Auteur                 Sabrina Ghayour
Uitgever                Good Cook
ISBN nummer      9789461431806
Prijs          
€ 24,95

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *