Lichtzoet mousserend

Moscato d’Asti Mauro Sebaste

Natuurlijk zoet

Er is vaak verwarring over het woord ‘Asti’ op een fles mousserende wijn. Asti is een stad in Piëmonte, het noord-westen van Italië. Er worden twee soorten mousserende wijn gemaakt: de Asti Spumante is de iets minder zoete versie met een stevige mousse en een hoger alcoholpercentage dan zijn zusje de Moscato d’Asti. Deze laatste wijn is licht mousserend, heeft een elegante zoetheid en een alcoholgehalte van slechts zo’n 5%. Dit komt omdat tijdens gisting de most wordt gekoeld waardoor de gisting stopt als nog niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. Natuurlijk zoet dus!

Zoet met een zachte mousse

De kleur van deze feestelijke wijn is strogeel met in de neus intens fruit, bloemig, zeer aromatisch, druivensap, muskaatdruiven. De wijn is zoet maar heeft een mooie zuurgraad en is daardoor lekker fris. De mousse is heel zacht en elegant.

Waarom bij de ‘Open taart met bramen‘?

Deze bramentaart heeft, door de bramen en limoenrasp, frisse zuren, maar ook zoet door het fruit en de suiker. In deze Moscato d’Asti vind je dat ook terug. Serveer de wijn lekker koud en de taart ietsje afgekoeld maar nog lauwwarm. Feestje!

Wat is daar nog meer lekker bij?

Familie Sebaste geniet na de maaltijd met deze wijn van een stuk nougat, gemaakt door een familielid. Als zo iemand zich niet in jouw familie bevindt kun je hem (lekker koud) drinken bij allerlei zoete desserts waarin fruit de hoofdrol speelt. Het mooie van de wijn is dat hij een laag alcoholgehalte heeft wat vaak prettig is na een diner waar al vele wijnen de revue hebben gepasseerd.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.