Weekmenu #28

5x zomergroenten in de hoofdrol

Zomerse temperaturen vragen om zomerse maaltijden. Het liefst met kleurige zomerse groenten in de hoofdrol zoals rode paprika, courgette, komkommer, tuinbonen en kerstomaatjes. Zomergroenten waarmee je heel veel kanten uit kunt. Of je ze nu rauw eet in een salade, gestoofd, op een pizza of roostert in de oven. Altijd verleidelijk lekker. Kijk maar hoe afwisselend je deze week kunt eten.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met deze gevulde rode paprika’s met venkel. Een puur groentegerecht uit de Italiaanse keuken. De oven doet hier het meeste werk.

Rode paprika gevuld met venkel
Rode paprika gevuld met venkel

DINSDAG

Op dinsdag een heerlijke Griekse maaltijdsalade met kip, en natuurlijk feta. Heerlijk verfrissend door de paprika, tomaat en komkommer. Bovendien koolhydraat-arm!

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

WOENSDAG

Op de warmste dag van de week steken we de BBQ aan. We gaan zomers smullen van een geroosterde dorade (of ander lekker visje!) met olijventapenade en gekonfijte tomaatjes. Staat in 25 minuten op tafel. Glas rosé erbij… Echt super!

Dorade met gekonfijte tomaatjes
Doradefilets met gekonfijte sherrytomaatjes

DONDERDAG

Op donderdag maken we een zelfgemaakte pizza. Geen gewone, maar een pizza bianco met verse tuinbonen. Verrassend vegetarisch.

Pizza Bianca
Pizza Bianca met tuinbonen en munt

VRIJDAG

Tortelloni met geroosterde groenten is hier in huis een favoriet recept. Je kunt hem maken met worst, maar ook met stukjes gerookte kip. En blijft er iets over, ook koud smaakt ie heerlijk.

Tortellini met gehaktballetjes
Tortellini (of tortelloni) met gehaktballetjes

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 26 Buiten EtenMeer zomerse maaltijd-ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.