Weekmenu #18

5x misschien niet het mooiste wel de lekkerste

Het oog wil ook wat! Daarmee verleid je je gasten (in mijn geval mijn lezers). Dus met mooie foto’s van verleidelijke gerechten trek ik iedereen over de streep, dan loopt het water je in de mond. Maar smaak is voor mij nog véél belangrijker. De euforie over wat echt heel lekker is, dat beheerst mijn hele leven. Daar ben ik altijd naar op zoek. Voor de komende week: vijf favorieten (gouwe ouwen) die in uiterlijk niet meteen overtuigen. Maar wil je een hemelse week, dan zet je dit weekmenu met mijn oogappels op je boodschappenlijst.

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday mijn favoriete risotto die helemaal past in dit voorjaarsseizoen: risotto met witte asperges en prei. Die willen wij elke week wel eten. Blijft onweerstaanbaar lekker!

Risotto met asperges
Risotto met asperges

DINSDAG

Linguine met tonijn is een zomers pastagerecht waarvan je blijft eten: zo ontzettend lekker. Boordevol smaak met een heleboel frisse ingrediënten. Mijn dochters favoriet. Afgelopen zaterdag kookte ze deze pasta nog voor ons. We hebben genoten.

Linguine met tonijn en gegrilde paprika
Linguine met tonijn en gegrilde paprika

WOENSDAG

Mijn liefde voor Aziatisch eten komt terug in deze babi ketjap. Ik heb vele versies uitgeprobeerd. Maar dit is het perfecte recept! Makkelijk om te maken, en je eet je vingers erbij op.

Babi Ketjap
Perfecte babi ketjap

DONDERDAG

Opnieuw iets Italiaans: tortelloni met geroosterde groenten en gehaktballetjes. Pesto is hier de smaakmaker en zelf maken is het advies. Zo niet, koop dan pesto uit het koelvak van de supermarkt. Heerlijk zomers en makkelijk om te maken.

Tortellini met gehaktballetjes
Tortellini (of tortelloni) met gehaktballetjes

VRIJDAG

Van Italiaanse naar Spaanse sferen: Konijn met linzen en olijven. Dit heerlijke stoofgerecht was ik even vergeten. Kijk tegelijkertijd (echt doen!) naar de werkelijk prachtige Solea-uitvoering van mijn (vroegere) flamencodocent Irene Alvarez (zie muziek in het recept). Wat mis ik mijn lessen. Heimwee op meerdere fronten.

Spaanse stoofpot van konijn
Spaanse stoofpot van konijn

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 45 2019 Familie in de spotlightOp zoek naar meer heerlijke familie-favorieten? Hier vind je er vijf.