Weekmenu #8

5x Net even anders dan anders

Wat gaan we eten de komende week? Geen gewone AGV-tjes, maar lekker anders dan anders. Ik houd van creatief, culinair en verrassend, en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dus laat je inspireren door deze 5 geweldig lekkere anders dan anders-recepten. Je zult verstelt staan.

Bij al deze anders dan anders recepten drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

 

MAANDAG Biet Bourguignon

Zoals altijd starten we vegetarisch deze week. Op maandag zet ik deze groentestoofpot met wintergroenten op het menu. Het is een geslaagde vegetarische variant op het bekende Franse gerecht Boeuf Bourguignon.  Echt goed!

Biet bourguignon
Biet Bourguignon uit The Green Kitchen

DINSDAG Zalmburger met avocado en appel

Zo simpel kan het zijn: homemade zalmburger met avocadomayonaise. Een Speedy-Gonzales recept, want kost maar 15 minuten. Serveer met een groene salade en gebakken krieltjes en je hebt een waar feestmaal op tafel staan. Dat wordt smullen dus.

Zalmburger met avocadomayonaise
Zalmburger met zeekraal en avocadomayonaise

WOENSDAG Gehaktballetjes met koriander

Woensdag is gehaktdag. Met deze  simpele maar overheerlijke gehaktballetjes met koriander ben je zo klaar. Heerlijk met wat rijst en sperzieboontjes. Een recept dat valt in de categorie ; Lukt Altijd!

Gehaktballetjes met koriander
Gehaktballetjes met koriander

DONDERDAG Indiase zeebaars uit de oven

Ook van fan van de makkelijke bakplaatgerechten van Rukmini Iyer? In haar laatste kookboek India Express gaat zij terug naar haar roots. Voor deze anders-dan-anders zeebaars met een krokante kruidentopping heb je wel een hakmolen nodig om de kruidenpasta te kunnen maken. Dat is misschien even lastig, maar het werk meer dan waard! Benieuwd naar meer van Rukmini? Hier vind je een overzicht met vijf fenomenale gerechten van haar hand.

Zeebaars uit de oven van Rukini Iyer uit haar kookboek India Express
Zeebaars uit de oven op z’n Indiaas

VRIJDAG Stoofpot met gember en kimchi

Dit is echt een geweldige stoofschotel!!! Je maakt hem met twee soorten vlees: schouderkarbonade en sucadelappen. Gember en kimchi zorgen voor een diepe smaak. Natuurlijk kun je de kimchi zelf maken. Maar met een potje uit de supermarkt is het resultaat nog steeds adembenemend. Echt doen!

Stoofpot met gember en kimchi uit het kookboek That sounds so good
Stoofpot met kimchi

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 17 2021 Gerechten uit de ovenMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 anders dan anders ovenschotels

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-