Weekmenu #37

5x de lekkerste groente recepten voor de nazomer

Wat gaan we eten de komende week? Is de zomer alweer op z´n retour? Noem je deze tijd nazomer? Groentefluisteraar Joshua McFadden, schrijver van het kookboek ‘Zes Seizoenen’, zegt van wel. Typische nazomer groenten zijn mais, aubergines, tomaten en paprika. Daar gaan we mee aan de slag, want die groente ligt nu volop in de schappen. Dat wordt gegarandeerd smikkelen en smullen deze week.

En…, bij al deze groente recepten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. Laat je inspireren…

MAANDAG Quiche met tomaten en geitenkaas

Op Meatless Monday starten we met een heerlijk knapperige quiche met verse rijpe tomaten en geitenkaas. En drink daar dan een heerlijk koel glas Beaujolais bij. Staat in 30 minuten op tafel.

Quiche met tomaten en geitenkaas
Quiche met tomaten en geitenkaas

DINSDAG Turkse moussaka

Voeg aan tomaten nog aubergines toe en je voelt de nazomer nog meer gloeien. Deze Turkse moussaka met aubergines kun je maken met vegetarisch gehakt of gewoon rundergehakt. Allebei even lekker. Afkomstig uit het kookboek Turks Tafelen. En laat je niet hinderen door de iets langere bereidingstijd, want als de moussaka in de oven staat geniet jij alvast van een glas Nero d’Avola. Mmm…

Aubergine moussaka
Turkse Aubergine-moussaka

WOENSDAG Panzanella met paprika en salami

Op woensdag een Italiaanse maaltijdsalade uit het kookboek Zes Seizoenen.  Ik kies voor de Panzanella met gegrilde paprika’s, een echt nazomerrecept! Maar ook de Rigatoni met broccoli en worst uit hetzelfde boek is een ongekend nazomer succes.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

DONDERDAG Pasta met mosselen en pruimtomaten

Voor donderdag een fantastisch pastagerecht uit Sicilië: pasta met verse mosselen en rijpe pruimtomaat. Staat in 25 minuten op tafel en is echt meer dan héérlijk!

Pasta met mosselen
Gewokte mosselen op z’n Italiaans

VRIJDAG Ratatouille met lamskoteletjes

Ratatouille is hét ultieme nazomer-gerecht. Zeker als dit combineert met gegrilde lamskoteletjes van de BBQ. Schenk er een rosé bij, het liefst eentje uit de Provence of uit het oeroude roségebied Tavel (mijn favoriet!).

Lamskoteletjes met ratatouille
Lamskoteletjes met ratatouille

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 36 lekkere zomerse gerechtenOp zoek naar meer makkelijke zonnige gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.