Weekmenu #35

5x snelle pasta’s; allemaal even lekker

Pasta verveelt nooit, vinden wij hier in huis! Tijdens onze vakantie een paar weken geleden hielden we met z’n allen een ‘pasta battle’: ‘wie maakt de lekkerste pasta’. Niemand ging er met de eer van door, want ze waren allemaal super geslaagd. Zo ook deze 5 snelle pasta’s die binnen 30 minuten op tafel staan. Allemaal even lekker. Ik kan niet kiezen, dus elke dag gewoon eentje op tafel. Heb jij een favoriet? Laat maar weten, dan ga ik kijken of ik dat recept ook op I Love Food & Wine kan gaan plaatsen…

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een echte zomerse pasta: Capellini met gegrilde courgette en olijven. Afkomstig uit het kookboek Cucina Verde. Capellini is een heel dunne pastasoort die lijkt op vermicelli. Maar je kunt ook de engelenhaarpasta gebruiken uit Marokko. Waanzinnig lekker! In 30 minuten klaar.…

Pasta met courgette, citroen en olijven
Zomerse pasta met courgette en groene olijven

DINSDAG

Geen tijd om te koken. En wil je supersnel klaar zijn? Kies dan deze pasta (fusilli) met tonijn. Staat in 10 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees. Aanrader!!!

Fusilli con tonno uit het kookboek Pasta, il primo piatti
Fusilli con tonno, oftewel Pasta met tonijn

WOENSDAG

Voor woensdag maken we Rigatoni met gehakt en broccoli. Een zomers pastarecept met lekker veel groenten uit het kookboek ‘Zes Seizoenen’. Heerlijk smeuïg en ready in 25 minuten.

Rigatoni met broccoli en worst
Zomerse rigatoni met broccoli en worst

DONDERDAG

Mosselfans opgelet: pasta en mosselen zijn goede maatjes. Proef maar eens deze zonnige Italiaanse spaghetti met verse mosselen. Je hebt maar 25 minuten nodig. Smullen maar.

Pasta met mosselen
Gewokte mosselen op z’n Italiaans

VRIJDAG

Helaas onze vakantie naar Ibiza hebben we geannuleerd. Maar niet getreurd, we gaan gewoon genieten van dit zonnige recept van Sergio Herman uit zijn laatste kookboek Sobremesa. Hierin brengt hij een ode aan Ibiza. En deze snelle pasta Strozzapreti met lamsragù is meer dan verrukkelijk. Gewoon genieten van een vakantie thuis.

Strozzapreti met lamsragout uit Sobremesa van Sergio Herman
Strozzapreti met lamsragout

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT van snelle pasta’s!

Weekmenu snelle pasta 7Nog meer snelle pasta’s nodig? Hier vind je er nog  twaalf. Allemaal binnen 20 minuten op tafel!

Nog niet voldoende keus? Dit zijn mijn favorieten…

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET SNELLE PASTA’S OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met snelle pasta’s. Snel, simpel en makkelijk. Vijf snelle pastagerechten die tussen de 10 – 30 minuten op tafel staan. Met zomerse ingrediënten die passen in dit seizoen. #zomer #makkelijk #Italiaans #pasta