Buiten eten

I Love Food & Wine WEEKMENU #26

Opnieuw ideaal zomerweer voor de komende week! Wow, dan wil je toch meteen lekker in je terrasstoel als je moe uit je werk komt en natuurlijk Buiten Eten!

Maar ook, niet lang te lang in de keuken staan, en toch iets heerlijks op tafel. Dus: 5 x buiten eten met gerechtjes voor luie koks die wel lekker willen eten.

En…, bij al deze zomerse outdoor-gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Natuurlijk zoals altijd; op Meatless Monday eten we vegetarisch. Wat dacht je van deze Fattoush? Die Libanese frisse maaltijdsalade met kikkererwten. Vooral het knapperige brood maakt van deze salade een ‘favorite for ever’.

Libanese broodsalade
Libanese broodsalade

DINSDAG

Uit het kookboekje Food en Route, hét boek voor jouw droompicknick, komen deze overheerlijke krabkoekjes. Je maakt eerst een soort gehakt van surimi (je weet wel de roze krabstaafjes) en die bak je in de koekenpan. Ben je heel slim, dan maak je dit gehakt van tevoren.

Krabkoekjes voor de picknick
Krabkoekjes met knoflookmayonaise

WOENSDAG

Supersnel klaar ben je met deze salade met verse perzik, ham en kaas. Vooral die tuinkers niet vergeten. Staat in 10 minuten op tafel. Als maaltijdsalade voor 4 personen misschien aan de krappe kant. Dus vul aan met knapperig stokbrood met kruidenboter: zomers smullen in het kwadraat!

Kropsla met ham en verse perzik
Sla met perzik, ham en kaas

DONDERDAG

Voor vandaag: een snelle tonijnspies met kerstomaat. Grillen op de BBQ of in de grillpan. Je doet gewoon waar je zin in hebt.

Tonijnspies met kerstomaat
Tonijnspies met kerstomaat

VRIJDAG

Lekker makkelijk: broodje hamburger. Niet van de Mac, nee die maak je lekker zelf.

Californische hamburger
Californische hamburger

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu lekker buiten eten op je terras. Niet te lang in de keuken en toch iets lekkers op tafel. 5 zomerse outdoor gerechten. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #buiteneten #terras #bbq #outdoor