Weekmenu #5

5x Franse klassiekers die altijd lukken

Zondag 2 februari; het is vandaag ‘Volkskrantdag’ van het Filmfestival Rotterdam (IFFR). Ik zit dus de hele dag in de bioscoop. Maar het is onze traditie om de laatste film te skippen en dan een hapje te gaan eten. Dat doen we dit jaar bij mijn favoriete restaurant: Bistro du Bac op het Deliplein in Rotterdam. Ik ben groot fan van alle bistrogerechten. Aanleiding om ook op I Love Food & Wine een weekmenu samen te stellen met al die heerlijke Franse klassiekers. We verheugen ons nu al op Pissaladière, Quiche Lorraine, Steak Tartare, Canard à la orange of een bistro-borrelplank met Franse uiensoep. ZIN IN!!! Jij ook?

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday heb ik onwijs zin in een Pissaladière (oftewel de Franse uienpizza)! Wellicht een klein probleempje voor de echte vegetariër, want er gaan wel ansjovisjes ter garnering op de pizza. Moeite mee? Laat ze dan gewoon weg. Of kies voor de Elzasser uientaart die wel 100% vegetarisch is.

Pissaladière
Bij Pissaladière past ook een licht rode wijn

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor steak tartare; dat staat in elke bistro op de kaart. Dit recept met een twist is eigenlijk een voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt ‘m ook heel goed als hoofdgerecht eten, dan is dit recept voldoende voor 2 personen. Avocado en gamba kun je ook weglaten. Serveer er dan patat frites of geroosterd (stok)brood bij. Aanrader!

Steak tartare met avocado en gamba uit het kookboek avocado van Carla de Graef
Steak tartare met avocado en gamba

WOENSDAG

Vandaag maken we een feestmaal met alvast een knipoog naar de zomer: lamskoteletjes met ratatouille. Dat blijft altijd heerlijk! En zet dan meteen die muziek aan: ‘je t’aime…, moi non plus’ (kijk bij het recept). Heimwee naar la douce France…

Lamskoteletjes met ratatouille
Lamskoteletjes met ratatouille

DONDERDAG

Op donderdag maken we een quiche Lorraine. Dat vindt iedereen hier lekker. Die serveer ik met mijn favoriete salade. In plaats van 6 plakjes deeg uit de diepvries, kun je ook een rol taartdeeg kopen uit de koeling. Nog makkelijker!

Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

VRIJDAG

Idee voor het weekend; bistro borrelplank met aansluitend een Franse uiensoep met port. Heerlijk bistro-eten toch? Makkelijk te maken en je hoeft de deur niet uit!

Rode uiensoep
Rode uiensoep met port

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 4 Bistro KlassiekersNog meer bistro recepten nodig? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met Franse klassiekers die altijd lukken. Van uiensoep tot quiche Lorraine of pissaladière. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #Frankrijk #klassiekers #Bistro #