Sharing is caring

Bistro Borrelplank om te delen

‘Wijnen, wijnen, wijnen’! Ken je ‘m al die quote van Martien van het tv-programma Familie Meiland? Als je dit hoort denk je meteen aan hun hilarische taferelen, maar ook weet je meteen dat het tijd is om te gaan borrelen. Niet alleen met een glas witte wijn, toch? Daar hoort ook een lekkere borrelplank bij!

Misschien heb je wat inspiratie nodig voor een lekkere borrelplank, dan heb ik hier alvast een goed idee: De Bistroplank uit het kookboek ‘Van de plank’. Je maakt een paar dingetjes (kruidenboter en een smeerbaar kaasje met noten) helemaal zelf, en vult het verder aan met allerlei overheerlijke ingrediënten die je gewoon kant-en-klaar in de winkel koopt. Makkelijker kan haast niet!

8 personen5 minuten + 15 minuten + 1 uur rusttijd

Detail kruidenboter van de bistro borrelplankIngrediënten kruidenboter

  • 150 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 20 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 15 gram platte peterselie (of kervel), fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

Stap 1

Meng de boter met de groene kruiden. Breng op smaak met versgemalen peper. Wikkel in bakpapier en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

Detail Kaasje met noten van de bistroplankIngrediënten Ronde kaas met noten

  • 100 gram gorgonzola
  • 100 gram zachte roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 100 gram geraspte Comtékaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram hazelnoten, grofgehakt

Stap 1

Meng in een kom de gorgonzola, roomkaas en gemalen comté. Breng op smaak met peper.

Stap 2

Spreid plasticfolie uit en leg het kaasmengsel in het midden. Vouw de folie eromheen en vorm een bal van de kaas. Leg die 1 uur in de koelkast.

Stap 3

Vouw de plasticfolie open van de kaasbal. Verdeel de noten gelijkmatig over de kaasbal door ze een beetje in de kaasbal te drukken. Vouw de plasticfolie weer dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

Ingrediënten die je kunt toevoegen

Verschillende soorten kaas, rauwe ham in dunne reepjes, boerenpaté, plakjes worst, rillettes, augurkjes (cornichons), druiven, kerstomaatjes, blaadjes witlof, noten en verschillende soorten brood.

 

Het kookboek

Inspirerend kookboek met 30 originele ideeën voor een borrelplank. Telkens met een andere invalshoek. Kies bijvoorbeeld voor een Thaise -, Franse -, Zweedse – of veganistische borrelplank. Of maak een plank gericht op een speciale bijeenkomst als een verloving of kerstfeest. Elke plank bestaat uit drie gerechtjes die je zelf maakt en een korte lijst met aanvullende ingrediënten.

Bestellen kun je hier:

Cover Van-de-plankTitel : Van de plank
Auteur : Sabrina Fauda-Rôle
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 946 143 221 6
Prijs : € 12,50

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book