Weekmenu #12

5x makkelijke Italiaanse klassiekers

Wat eten we de komende week? Vandaag ben ik geïnspireerd door de allernieuwste Delicious die op mijn deurmat lag met het thema: ‘Het échte Italië’. Bovendien begint morgen de lente, de zon schijnt, en de vakantie komt in zicht. Wordt het Italië deze zomer? Ik weet het nog niet. Maar deze week gaan we alvast genieten van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Allemaal klassiekers. En de meeste staan snel en vlot op tafel en zijn verslavend lekker. Buon appetito!

Welke wijn bij Italiaanse gerechten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend wijnadvies. Maar lees ook nog even mijn verhaal Welke wijn bij pizza. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel.

MAANDAG: pasta alla Norma

Op Meatless Monday starten we met een echte Italiaanse pasta waarin aubergines de hoofdrol spelen: pasta alla Norma. Een pastagerecht afkomstig van het eiland Sicilië. Staat in 35 minuten op tafel. Echt heerlijk!

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

DINSDAG: pesce spada

Op dinsdag blijven we nog even in Sicilië. Maar vandaag gaan we genieten van een Siciliaanse klassieker met vis: pesce spada. Zwaardvis met een dikke groenten-tomatensaus met pijnboompitten en rozijnen. Doet denken aan Caponata, ook al zo’n tongstrelende salsa uit Italië. Zwaardvis moet je bestellen bij de visboer, maar je kunt de saus ook serveren bij ieder ander soort witvis. Aanrader!

Zwaardvis alla Siciliana
Zwaardvis alla Siciliana

WOENSDAG: snelle bolognese

Woensdag, gehaktdag. We gaan voor de snelle versie van de klassieke spaghetti bolognese. Gemaakt van kant-en-klare hamburgers. Bovendien lekker gezond en lichtverteerbaar, want je mixt de pasta met courgette-spaghetti. Toch liever traditioneel? Maak dan mijn overheerlijke perfecte bolognesesaus. Eveneens succes gegarandeerd!

Makkelijke bolognese van hamburgers uit het kookboek Ode aan groenten van Alice Zaslavsky
Makkelijke bolognese van hamburgers

DONDERDAG: risotto met worst uit de oven

Risotto met worst uit de oven is een slim recept van onze beloved Yvette van Boven uit haar succesvolle kookboek Home Made. Je hoeft hier niet eindeloos te roeren in de pan. Nee, je zet hem met alle ingrediënten gewoon in de oven. Eerst even alles snijden en aanbakken en vervolgens doet de oven het werk. Superlekker!

Risotto met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto met worst en paprika

VRIJDAG: pizza met spinazie en ei

Met het oog op het weekend: tijd voor pizza! En niet zomaar eentje. Deze versie met spinazie is supermakkelijk om te maken. Bovendien vegetarisch!

Pizza met spinazie en ei
Pizza met spinazie en ei

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu met 5 favoriete Italiaanse gerechten voor doordeweeks. Van spaghetti met gehaktballetjes en Italiaanse vissoep tot Melanzane alla Parmigiana en een slanke Italiaanse omelet met groente. #Italië #Italiaanse gerechten #vakantieMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 Italiaanse toppers!

 

E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-

BEWAAR DIT WEEKMENU ITALIAANSE GERECHTEN PINTEREST!

Wil je het weekmenu met Italiaanse gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 favoriete Italiaanse gerechten voor doordeweeks. Van spaghetti bolognese en risotto met worst tot pasta alla Norma en pizza met spinazie en ei. Het échte Italië is simpel om te maken, want bij authentieke Italiaanse recepten gaat het om vers en kwaliteit. #Italië #Italiaanse gerechten #vakantie

2 reacties op “5x makkelijke Italiaanse klassiekers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *