Wat eten we de komende week? Vandaag ben ik geïnspireerd door de allernieuwste Delicious die op mijn deurmat lag met het thema: ‘Het échte Italië’. Bovendien begint morgen de lente, de zon schijnt, en de vakantie komt in zicht. Wordt het Italië deze zomer? Ik weet het nog niet. Maar deze week gaan we alvast genieten van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Allemaal klassiekers. En de meeste staan snel en vlot op tafel en zijn verslavend lekker. Buon appetito!
Welke wijn bij Italiaanse gerechten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend wijnadvies. Maar lees ook nog even mijn verhaal Welke wijn bij pizza. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel.
MAANDAG: pasta alla Norma
Op Meatless Monday starten we met een echte Italiaanse pasta waarin aubergines de hoofdrol spelen: pasta alla Norma. Een pastagerecht afkomstig van het eiland Sicilië. Staat in 35 minuten op tafel. Echt heerlijk!
DINSDAG: pesce spada
Op dinsdag blijven we nog even in Sicilië. Maar vandaag gaan we genieten van een Siciliaanse klassieker met vis: pesce spada. Zwaardvis met een dikke groenten-tomatensaus met pijnboompitten en rozijnen. Doet denken aan Caponata, ook al zo’n tongstrelende salsa uit Italië. Zwaardvis moet je bestellen bij de visboer, maar je kunt de saus ook serveren bij ieder ander soort witvis. Aanrader!
WOENSDAG: snelle bolognese
Woensdag, gehaktdag. We gaan voor de snelle versie van de klassieke spaghetti bolognese. Gemaakt van kant-en-klare hamburgers. Bovendien lekker gezond en lichtverteerbaar, want je mixt de pasta met courgette-spaghetti. Toch liever traditioneel? Maak dan mijn overheerlijke perfecte bolognesesaus. Eveneens succes gegarandeerd!
DONDERDAG: risotto met worst uit de oven
Risotto met worst uit de oven is een slim recept van onze beloved Yvette van Boven uit haar succesvolle kookboek Home Made. Je hoeft hier niet eindeloos te roeren in de pan. Nee, je zet hem met alle ingrediënten gewoon in de oven. Eerst even alles snijden en aanbakken en vervolgens doet de oven het werk. Superlekker!
VRIJDAG: pizza met spinazie en ei
Met het oog op het weekend: tijd voor pizza! En niet zomaar eentje. Deze versie met spinazie is supermakkelijk om te maken. Bovendien vegetarisch!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 Italiaanse toppers!
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
BEWAAR DIT WEEKMENU ITALIAANSE GERECHTEN PINTEREST!
Wil je het weekmenu met Italiaanse gerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen