Wow: salade met geitenkaas. Dat is echt een van mijn grote favorieten. Deze zelfbedachte versie eten we zeker drie keer per week, want hij verveelt nooit. De combinatie van geitenkaas, spekjes, kerstomaat en olijven zorgt voor een afwisselend geheel. Heerlijk!
Welke wijn bij salade met geitenkaas?
Natuurlijk smaakt een glas Sauvignon Blanc uit de Touraine helemaal top bij een salade met geitenkaas. Ze komen uit dezelfde regio: Loirevallei in Frankrijk. Bij voorkeur kies ik dan voor de Sauvignon Blanc van Domaine Pré Baron.
4 personen | ca. 15 minuten |
Ingrediënten
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram magere spekblokjes
- 1 zakje rucola-salade (AH, 75 gram)
- 8 kerstomaatjes
- 10 groene of zwarte olijven
- 50 gram zachte verse geitenkaas
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- ½ theelepel Franse mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- evt. 1 theelepel suiker of honing
- zout, versgemalen peper
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en haal ze uit de pan. Bak de spekblokjes in dezelfde koekenpan zachtjes uit. Doe de sla in een slaschaal en verdeel de spekjes met het spekvet erover.
Stap 2
Tomaatjes wassen, droogmaken en halveren. In een kommetje azijn, mosterd, olijfolie en suiker tot een dressing kloppen. Voeg zout en peper toe. Geitenkaas in stukjes snijden. Over sla verdelen: tomaatjes, geitenkaas, olijven en dressing. Pijnboompitten erover strooien.
Voedingswaarde p.p.: 203 Kcal, 19 gram Vet, 5 g Eiwit, 2 gram Koolhydraat
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie