Weekmenu #34

5x zomers genieten met groene kruiden

Wat gaan we eten komende week? Ben jij ook dol op verse groene kruiden? Peterselie, bieslook, basilicum, koriander, dragon, munt; allemaal kruiden die passen in zomerse gerechten. Ze peppen een gerecht op in kleur en smaak, zelfs zodanig dat zout soms overbodig is. Ik ben er dol op en heb ze vaak ‘vers’ op voorraad. Komt altijd van pas. Deze week spelen ze een belangrijke rol in het I Love Food & Wine-weekmenu. Dat zorgt voor gekruide afwisseling.

En…, bij al deze zomerse gerechten met groene kruiden hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG Pasta al pesto 

We starten de week met Meatless Monday. Voor vandaag een echte Italiaanse klassieker: pasta al pesto. Natuurlijk maak je de verse pesto zelf. Likkebaardend lekker. Met de staafmixer zo klaar. Deze pasta staat in een 15 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is kees. Tip: maak een extra hoeveelheid pesto, dan kun je het later in de week nog een keer gebruiken. Bijvoorbeeld bij de pizza burrata met verse pesto.

Pasta pesto
Pasta al pesto

DINSDAG Mosselen met salsa verde

Mosselen; ze zijn er weer. Dit recept komt uit het kookboek Ruige Kost. Het is een eenpansgerecht met mosselen, salsa verde (peterselie, kervel en lavas) en orzo (op rijst gelijkende pasta). Echt een toprecept.

Mosselen koken met orzo en salsa verde
Mosselen met orzo en salsa verde

WOENSDAG Kaasfondue met groene kruiden

Op woensdag alweer iets vegetarisch: kaasfondue met groene kruiden. Daar drink je een Zwiterse Fendant bij. Staat ook in 15 minuten op tafel!

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

DONDERDAG Tomatensoep met pistou

Op donderdag kiezen we voor een zomerse tomatensoep met lekker veel groenten. Smaakmaker: een flinke schep pistou, de Franse variant van pesto.  Lekker licht, gezond en calorie-arm. Wil je wat meer ‘vulling’ in de soep? Voeg dan een blikje cannelli-bonen of wat gehaktballetjes toe.

Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

VRIJDAG Biefstuk met kruidensalsa

Op vrijdag, met het oog op het weekend, staat er een heerlijke biefstuk op het menu. Die wordt op smaak gebracht met een groene kruidensalsa. Waanzinnig lekker…

Biefstuk met groene salsa
Biefstuk met groene salsa

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.

Weekmenu 29 2023 Zomerse gerechten favorieten JolandeOp zoek naar meer makkelijke zonnige gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Pin dit weekmenu
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.