Maandag op NPO 2

Koken met Van Boven (4)

Het jaar 2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale ‘Jaar van de Boon’. Dus peulvruchten staan een heel jaar lang volop in de belangstelling. In deze aflevering gaat Yvette ruimschoots aan de slag met dit supergezonde ingrediënt. En van bonen eten ga je scheten laten. Yvette gaat dat niet uit de weg. Dat wordt knallen vanavond…

Wie is Yvette van Boven?

Ze is vooral bekend door haar kookboeken die bestsellers bleken te zijn. Het begon met ‘Homemade’, daarna kwam ‘Homemade winter’ en Homemade zomer’. Behalve dat zij heerlijke recepten schrijft, maakt ze ook leuke begeleidende tekeningetjes. Na haar studie Interieur-architectuur begon ze, samen met haar zus, een ontwerpbureau. Maar koken bleek toch haar passie, dus gooide ze het roer om.

In ‘Koken met Van Boven’ (tv-programma van de VPRO) trekt Yvette er iedere aflevering op uit om Nederland te laten zien wie haar lokale leveranciers zijn. Per aflevering staat er één hoofdingrediënt centraal. Daar maakt ze tijdens het programma 3 of 4 gerechtjes van.

 

Maandag 13 maart op NPO 2 om 20.25 uur komt aflevering 4 ‘Muzikaal eten’. Vergeet niet te kijken…

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *