Weekmenu #20

5x zomer recepten met Sauvignon Blanc

Wat eten we de komende week? Deze week nemen de wijn als uitgangspunt en maken mooie wijn spijs combinaties met overheerlijke zomer recepten. In mijn  I Love Food & Wine proefbox (te koop in mijn webshop) vind je mijn favoriete Sauvignon Blanc uit de Loire van wijndomein Pré Baron. Ik heb er een zomers weekmenu bij bedacht. Op die manier kun je een week lang genieten van die ene fles wijn, en schenk je dezelfde wijn bij steeds een ander gerecht. Tussendoor sluit je hem goed af (lees hier mijn verhaal over wijn bewaren) en zet je de fles in de koelkast.

MAANDAG: frittata met geitenkaas en bietenrelish

Sauvignon Blanc en geitenkaas vormen een klassiek paar. Deze frittata met geitenkaas en bietenrelish is een heerlijk borrelhapje bij een Sauvignon Blanc uit de Loire. Maar je kunt dit ook als vegetarische maaltijd serveren. De frittata wordt extra lekker door toevoeging van de bietenrelish die zowel licht zurig (tamarinde), licht zoetig (biet) en kruidig van smaak is.

Frittata met geitenkaas
Frittata met geitenkaas

DINSDAG: tagliatelle met grote garnalen

Sauvignon Blanc biedt mooi tegenspel bij zoet zeebanket als coquilles, krab, kreeft en gamba’s! Dit pastagerecht met grote garnalen is een prachtig voorbeeld; fris door citroen, bite door de garnalen en kruidig door de munt. Bovendien in 10 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Pasta met garnalen en courgette
Verse pasta met garnalen en courgette: in 10 minuten op tafel

WOENSDAG: kip met za’atar en citroen-kruidendressing

Dit simpel te maken kipgerecht met groenten smaakt lekker sappig, licht zurig en gekruid. De dressing zorgt voor smeuïgheid. Vanwege het friszure karakter van de groenten en groene-kruidendressing is een Sauvignon Blanc de ware begeleider.

Kip met Za'atar
Kip met za’atar en citroendressing

DONDERDAG: Zomerse maaltijdsoep met pistou

Dé ultieme combinatie met sauvignon blanc is een tomatensalade met groene kruiden. Maar ook bij deze maaltijd-tomatensoep doet hij het fantastisch. Zeker als die ook nog een topping krijgt van groene kruiden.  Frisse zuren, strakke smaken en aroma’s die helemaal aansluiten op die van de wijn. Dat is 1 + 1 = 3!

Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

VRIJDAG: orzotto met asperges en kefir-pistachedressing

In het weekend heb je meer tijd. We zetten asperges op tafel! Geen traditioneel recept, nee deze variant uit het kookboek Insane van Vanja van der Leeden is echt een aanrader: orzotto met asperges en kefir-pistachedressing. Bovendien heel gezond.

Orzotto met asperges uit het kookboek Insane van Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld
Orzotto met verse asperges en kefir-pistachedressing

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 36 lekkere zomerse gerechtenNog meer zomer recepten nodig? Hier vind je nog vijf

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

BEWAAR DIT WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Fantastische foodpairing met knisperende Sauvignon Blanc. In dit weekmenu zetten we 5 zomerse gerechten in het zonnetje die allemaal passen bij deze kruidige witte wijn uit de Loire. Wijn en Spijs staat centraal. Ga naar de website van I Love Food & Wine. #lente #zomer #witte wijn #weekmenu