Meatless Monday

Bonotto met spinazie en paddenstoelen

Bonotto met spinazie en paddenstoelen. Vegetarisch gerecht voor de herst en winter. Met o.a. cannellibonen, witte wijn, spinazie, paddestoelen, mascarpone. De smaak van de wijn en de romige consistentie doen denken aan risotto. Recept uit het kookboek The Green Kitchen #meatlessmonday
Bonotto met spinazie en paddenstoelen. Vegetarisch gerecht voor de herst en winter. Met o.a. cannellibonen, witte wijn, spinazie, paddestoelen, mascarpone. De smaak van de wijn en de romige consistentie doen denken aan risotto. Recept uit het kookboek The Green Kitchen #meatlessmonday

Uit het kookboek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl publiceren we in de maand januari wekelijks een vegetarisch recept op Meatless Monday. Voor vandaag: bonotto met oesterzwam en spinazie. Daar zeggen ze het volgende over: “Risotto is altijd populair bij ons in de familie, vooral in de herfst en winter. Maar soms willen we zonder granen en korrels koken en dan is deze romige bonotto precies wat we zoeken. We noemen het bonotto omdat de smaak van de wijn en de romige consistentie doen denken aan risotto.  

Welke wijn bij Bonotto met spinazie?

Het gerecht is zacht en smeuïg, met een bite door de witte bonen. Kies daarom voor een witte wijn uit de Rhône, bijvoorbeeld van die van Cabotte. Deze wijn heeft hetzelfde karakter als het gerecht. De licht romige saus is fris door de citroensap, en dat vind je ook terug in de wijn. Door het gerecht wordt het fruit in de wijn geaccentueerd. Een aanrader dus!

3 à 4 personen20 minuten

 Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 100 gram oesterzwam (of champignons), in plakjes
  • 120 ml witte wijn
  • 250 gram spinazie, grof gehakt
  • 450 gram gekookte witte cannellibonen (blik)
  • 120 ml groentebouillon
  • 60 gram mascarpone
  • geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • zeezout, versgemalen peper 

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erin. Fruit een paar minuten, roer af en toe, tot ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuutje mee. Roer de wijn en de spinazie erdoor en kook mee tot de spinazie geslonken is.

Stap 2

Voeg nu de bonen en bouillon toe. Laat al roerende 3-4 minuten koken. Draai het vuur laag en voeg de mascarpone, citroensap en de tijm toe. Roer goed, proef en breng op smaak met zout en peper. Die op, bestrooid met klein beetje geraspte citroenschil en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

 

Cover Green KitchenThe Green Kitchen is een kookboek geschreven door Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl. Zij laten zien dat vegetarisch eten heel verrassend kan zijn. Hun blog Green Kitchen Stories heeft veel volgers en inspireert mensen van over de hele wereld. In dit kookboek beschrijven ze hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun reizen en de grote eettafel waar ze aan eten. Zo gunnen ze iedereen een kijkje in hun keuken. 

Titel: The Green Kitchen
Auteur: David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J. W. Becht
ISBN nummer: 978 90 230 1423 2
Prijs: € 24,95

Klik hier om het recept Bonotto met spinazie en paddenstoelen te bewaren op Pinterest

Bonotto met spinazie en paddenstoelen. Vegetarisch gerecht voor de herst en winter. Met o.a. cannellibonen, witte wijn, spinazie, paddestoelen, mascarpone. De smaak van de wijn en de romige consistentie doen denken aan risotto. Recept uit het kookboek The Green Kitchen #meatlessmonday

2 reacties op “Bonotto met spinazie en paddenstoelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *