Weekmenu #40

5x hartverwarmende ovenschotels

Wat eten we de komende week? De oven is mijn vriend! Je kunt lekker alles voorbereiden, en vervolgens doet de oven het werk. Lekker stoven, of bakken en dan meteen op tafel. Van vegetarisch tot vis en vlees. Dus 5 hartverwarmende ovenschotels die iedereen lekker vindt.

Bij al die heerlijke ovenschotels drink je uiteraard ook een lekker glas wijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Quiche met tomaten en geitenkaas

Ook zonder vlees kun je snel klaar zijn. Probeer eens deze heerlijke quiche uit het kookboek van Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall. Supereenvoudig om te maken en hij staat in 35 minuten op tafel.

Quiche met tomaten en geitenkaas
Quiche met tomaten en geitenkaas

DINSDAG Lamscurry met cashewnoten

Op dinsdag gaan we stoven met lamsvlees. Niet op het gas (scheelt weer in de energierekening), maar in de (elektrische) oven. Dat wordt een stoofgerecht met een Aziatische inslag: lamscurry met cashewnoten. Je maakt van tevoren de cashewnoten room. Vervolgens doet de oven zijn werk. Super-makkelijk. Dit kan iedereen!

Lamscurry met cashewnoten
Lamscurry met cashewnoten

WOENSDAG Gehaktbrood me Parmaham

Woensdag is gehaktdag. Geen lekker balletje dit keer, maar een heerlijk gehaktbrood met Parmaham. Die komt gegarandeerd op je favorietenlijst.

Gehaktbrood met Parmaham
Gehaktbrood met Parmaham

DONDERDAG Rogvleugel met kappertjes

Op donderdag eten we een bijzonder visje: rogvleugel met geroosterde artisjokken en kappertjes. Klassieker uit de Franse keuken, om precies te zijn in Bordeaux. Natuurlijk drink je daar dan een witte Bordeaux bij. Welke? Kijk naar mijn wijnadvies bij het recept.

Rogvleugel met geroosterde artisjokharten
Rogvleugel met geroosterde artisjokharten

VRIJDAG Runderpie met zoete aardappel

Echt iets voor het weekend als je iets meer tijd hebt; Runderpie met zoete aardappel. Of maak het jezelf nog makkelijker door de avond van tevoren het vlees te stoven. Dan hoef je op het laatst de ovenschotel alleen nog even af te dekken met het korstdeeg. Schuif hem de oven in en  in 30 minuten kun je aan tafel. Toppertje!

Runderpie met zoete aardappel
Runderpie met zoete aardappel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 6 Uit de ovenOp zoek naar meer lekkere ovenschotels? Hier vind je er nog vijf

 

 

 

E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *