Gezonde KERST? Jazeker, dat kan ook met dit zéér aantrekkelijk menuutje van tv-ster, fotomodel en foodie Pascale Naessens. Zij staat voor een gezonde pure levenswijze. Inmiddels zijn er al zo’n 13 boeken van haar verschenen. Koolhydraatarm staat hierbij vaak centraal. Maar altijd in het kader van een gelukkig en lekker leven. Haar nieuwste kookboek heet ‘Ik eet zo graag’ (lees de recensie). Uit de kookboeken (Puur Pascale 2 en Echt Eten) heb ik een koolhydraatarm kerstmenu samengesteld. Prachtig om te zien, snel klaar én héél simpel om te maken.
Verse vijgen met Briesaus en vanille
Witlof in serranoham
Zalm met gekruide kokosmelksaus
Mascarponetaartje van perzik en abrikozen
Natuurlijk wil je tijdens je kerstdiner bijpassende wijnen schenken! Daarom hebben we de wijn alvast voor je uitgezocht. In de webshop van BIOWIJNCLUB kom je helemaal aan je trekken. Bekijk het wijnadvies bij elk recept, en bestel de wijn op tijd.
KOOLHYDRAATARM VOORGERECHT
Verse vijgen met Briesaus en vanille
Het recept van verse vijgen met Briesaus en vanille vind je terug in de KERST SPECIAL van 2020. Dit prachtige voorgerechtje staat in een mum van tijd op tafel (15 minuten!). Zachte vanille op de achtergrond zorgt voor een verrassend effect. Welke wijn erbij? De elegante mousserende Crémant van Eugène Meyer uit de Elzas lift het geheel naar een hoger plan. RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL 2020!

KOOLHYDRAATARM TUSSENGERECHT
Witlof in Serranoham
Als tussengerecht serveer je dit mooie groentegerechtje, witlof in Serranoham, uit het kookboek Puur Pascale 2. Maak de helft van het recept (!), dan heb je precies voldoende voor 4 personen als een klein tussengerechtje op basis van witlof en knolselderij. Drink er de Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc van Reyneke bij. Te koop bij Biowijnclub.

KOOLHYDRAATARM HOOFDGERECHT
Zalm in gekruide kokosmelksaus
Als hoofdgerecht maak je deze zalm met een Aziatisch tintje. Zeer simpel om te maken. Heerlijk met beetgare haricots verts. En een glas… Eugène Meyer Pinot gris 2016.

KOOLHYDRAATARM DESSERT
Mascarponetaartje met perzik en abrikozen
Puur fruittaartje zonder toegevoegd suiker. Smaakt heerlijk zacht en romig. Pure smaken maken dit heel aantrekkelijk. Drink hier de Hongaarse Tokaij-Hétszölö Late Harvest 2015 of een Franse Sauternes bij!
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL 2020!

MEER OVER PASCALE NAESSENS
Pascale Naessens is het boegbeeld voor simpel koolhydraatarm koken. Wil je meer weten over haar gezonde levensstijl en hoe dit haar heeft beïnvloed? Vorig jaar heb ik haar geïnterviewd! Lees hier haar persoonlijke verhaal.
Bestellen kun je hier:
Titel : Echt Eten
Auteur : Pascale Naessens
Uitgever : Uitgeverij TerraLannoo
ISBN : 978 940 1470 520
Prijs : € 25,99
BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!
Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!