Weekmenu #10

5x Week zonder Vlees 2020

Morgen start de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart)? Het is een prachtig initiatief van Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Zij vieren alweer de derde editie. Natuurlijk doen wij ook mee. Dus deze week niet alleen een Meatless Monday. Nee, deze week een Meatfree Week; met 5 gevarieerde gerechten zonder vlees. En kijk hoe lekker verrassend dat kan zijn.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.  

MAANDAG

Op onze vaste meatless monday starten we met kleine gehaktballetjes gemaakt van linzen, bonen en kikkererwten. In India heten deze balletjes kofta. Het is kwestie van mengen, balletjes vormen en frituren. Lekker met naan-brood en een bietensalade.

Linzen kofta van rode linzen uit Vega Curry
Linzen kofta van rode linzen

DINSDAG

Op dinsdag mijn favoriete maaltijdsoep boordevol wintergroenten: soep van geroosterde witlof en bonen. Heerlijk met knapperig stokbrood en boerenboter.

Winterse groentesoep met witlof en witte bonen uit Vers uit de oven
Winterse groentesoep met witlof en witte bonen

WOENSDAG

Op woensdag eten we een stoofgerecht uit Beiroet van Merijn Tol: stoofschotel van aubergine met groene paprika. Echt heel simpel, je hebt alleen een paar uur nodig om de groente te laten stoven zodat alles mooi smeuïg wordt. Erbij een niet te versmaden Muhammara van walnoten, rode ui en paprikapasta. Mmm…

Auberginestoof met paprika uit Beiroet van Merijn Tol
Auberginestoof met paprika

DONDERDAG

Foe yong hai: de allerbeste versie! Helemaal homemade. Gevuld met gebakken groenten en eventueel garnalen. Maar als diehard vegetariër kun je die garnalen ook weglaten. Vooral die saus is megalekker! Liever helemaal vegetarisch, maak dan de versie van restaurant De Sawa: Dadar boemboe. In 30 minuten klaar.

Foe Yong hai
Foe Yong hai

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: broodje burger. Deze versie is gemaakt van zwarte bonen. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want deze vegaburger is heel makkelijk om te maken. De zelfgemaakte coleslaw (koolsalade) is een aanrader!

Broodje zwarte bonenburger met coleslaw uit kookboek Vega BBQ
Broodje zwarte bonenburger met coleslaw

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu vegetarischNog meer vegetarische recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.