Morgen start de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart)? Het is een prachtig initiatief van Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Zij vieren alweer de derde editie. Natuurlijk doen wij ook mee. Dus deze week niet alleen een Meatless Monday. Nee, deze week een Meatfree Week; met 5 gevarieerde gerechten zonder vlees. En kijk hoe lekker verrassend dat kan zijn.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Op onze vaste meatless monday starten we met kleine gehaktballetjes gemaakt van linzen, bonen en kikkererwten. In India heten deze balletjes kofta. Het is kwestie van mengen, balletjes vormen en frituren. Lekker met naan-brood en een bietensalade.
Op dinsdag mijn favoriete maaltijdsoep boordevol wintergroenten: soep van geroosterde witlof en bonen. Heerlijk met knapperig stokbrood en boerenboter.
Op woensdag eten we een stoofgerecht uit Beiroet van Merijn Tol: stoofschotel van aubergine met groene paprika. Echt heel simpel, je hebt alleen een paar uur nodig om de groente te laten stoven zodat alles mooi smeuïg wordt. Erbij een niet te versmaden Muhammara van walnoten, rode ui en paprikapasta. Mmm…
Foe yong hai: de allerbeste versie! Helemaal homemade. Gevuld met gebakken groenten en eventueel garnalen. Maar als diehard vegetariër kun je die garnalen ook weglaten. Vooral die saus is megalekker! Liever helemaal vegetarisch, maak dan de versie van restaurant De Sawa: Dadar boemboe. In 30 minuten klaar.
Met het oog op het weekend: broodje burger. Deze versie is gemaakt van zwarte bonen. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want deze vegaburger is heel makkelijk om te maken. De zelfgemaakte coleslaw (koolsalade) is een aanrader!
Geef een reactie