Recensie Pascale Naessens

Ik eet zo graag! Jij ook?

Pascale Naessens; ze weet van geen ophouden. Nu is er al weer een nieuw kookboek: ‘Ik eet zo graag’. Geen probleem, want wij zijn grote fans. Tijd om weer eens wat nieuwe recepten uit te proberen!

Het kookboek

De boeken van Pascale Naessens zijn inmiddels herkenbaar. Mooie foto’s bij de gerechten, persoonlijke kiekjes en vooraf een uitleg over gezonde voeding. Want het is een fabeltje te denken dat Naessens continue op dieet is om zo slank te biljven: ze houdt juist heel erg van eten, maar dan wel gezond. In tegenstelling tot veel andere mensen zijn aan haar lijf dan ook geen coronakilo’s blijven hangen.

Het boek bevat healthy recepten voor tapas & lunch, diner-, ontbijt- en dessertgerechten. En aan het eind van het boek geeft ze ook nog stylingtips. Want eten is niet het enige dat zin geeft aan het leven vindt Pascale, maar ook mooi tafelen, delen, gezelligheid en goed voor jezelf zorgen.

Varkenshaas met prinsessenboontjes en sinaasappelsaus uit Ik eet zo graag van Pascale Naessens
Varkenshaas met prinsessenboontjes en sinaasappelsaus

Uitgeprobeerd: zoals altijd héél lekker

Zodra ik het boek in huis had ben ik direct op zoek gegaan naar lekkere gerechten. Eerst maakte ik Bloemkool met kaassaus en een crumble van noten, kaas en peterselie. Nadat de bloemkoolroosjes even licht gestoomd waren deed ik ze in een mooie ovenschaal en overgoot dit met de saus van room, emmentaler en mosterd. Daaroverheen de crumble van Parmezaanse kaas, mosterd, amandelmeel en bladpeterselie. Nog wat vers geraspte zwarte peper eroverheen en hup in de oven. Na 25 minuten kwam daar een heerlijke bloemkoolschotel uit. Echt heel lekker.

Ook maakte ik de Groene asperges met cashewnotensaus en feta. De asperges in de olijfolie bakken en kruiden met peper, zout en veel tijm. De saus maakte ik in de staafmixer van gewelde cashewnoten, bladpeterselie en water. Als tip geeft Naessens aan dat je de feta kunt vervangen door garnaaltjes, dat heb ik ook gedaan. Maar ook met feta lijkt het me heerlijk. De saus onderin een mooi bord, de asperges daarop en daar overheen nog wat peterselie en in dit geval de Hollandse garnaaltje. Super lekker!

Mening: een voltreffer

Ook ik eet graag. Maar ook graag gezond. En dan is dit boek toch weer een voltreffer. Pascale Naessens werkt voornamelijk met koolhydraatarme ingrediënten en daar word ik alleen maar beter van en ik denk heel veel andere mensen ook. Het is haar missie om iedereen gezond maar vooral ook lekker te laten eten met voornamelijk mediterrane voeding: een overvloed aan groenten, veel olijfolie, veel vis, af en toe vlees, veel noten, maar minder koolhydraten. Vezelrijke onbewerkte koolhydraten zoals fruit, havermout, volle graankorrels enz. kunnen wel. Dat legt ze achterin ook verder uit.

Ik kook nog even door uit dit leuke boek, kijken of ik die coronakilo’s ook nog kwijt raak!

 

Zin in meer van Pascale Naessens?

Weekmenu 09 2021 Favorieten van Anita met Pascale Naessens receptenDeze koolhydraatarme recepten zijn allemaal aanraders! Onder deze link vind je weekmenu Deel 1 met 5 recepten van Pascale.

 

 

 

Bestellen kun je hier:

cover Ik eet zo graag Titel : Ik eet zo graag
Auteur : Pascale Naessens
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 9783
Prijs : € 25,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *