Voor het weekend
Witlof in Serrano-ham en knolselderijpuree

Lekker, gezond, eenvoudig, makkelijk en mooi; zo kookt Pascale Naessens. Dit recept van witlof in Serrano-ham is daar een uitstekend voorbeeld van. Pascale kiest voor welzijn en vitaliteit, en genieten staat bij haar voorop. Die filosofie ademt haar nieuwste kookboek ‘Puur Pascale 2’ helemaal uit. Prachtige levenslustige fotografie nodigt je uit om elk recept te willen koken en proeven. Lees nog even de recensie over deel 1.

Pascale met witlof

Welke wijn bij witlof in ham?

Het gerecht is gemaakt met klassieke ingrediënten. Smaakt wat zoetig door de knolselderij en de witlof zorgt voor een sappige bite. Drink er een Sauvignon Blanc uit Chili bij. Het kruidige in de wijn sluit mooi aan bij de peterseliesaus. Het rijpe fruit past goed bij het zoetje van de knolselderij.

3 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij (ca. 700 gram)
  • zout
  • 100 ml slagroom
  • 4 stronkjes witlof
  • 8 plakjes Serranoham
  • 25 gram boter
  • 50 gram hazelnoten
  • 15 gram platte peterselie, fijngehakt

Stap 1

Kook de knolselderij in een hoge pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Roer er 50 ml slagroom door.

Stap 2

Witlof in ham rollenHalveer intussen de witlof in de lengte. Wikkel elke helft in een plakje ham. Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter. Leg de witlof erin en stoof met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.

Stap 3

Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze fijn. Verhit de rest van de boter. Voeg noten en peterselie toe. Roer er 50 ml slagroom door en warm de saus even door. Verdeel de puree over drie borden. Leg de witlof erop en schep de hazelnootsaus erop.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Puur Pascale 2Titel : Puur Pascale 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever :  Lannoo
ISBN : 9789401443944
Prijs : € 29,99

 

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef je waardering
Naam recept
Witlof in Serrano-ham
Geplaatst op
Totale kooktijd

One thought on “Witlof in Serrano-ham en knolselderijpuree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *