Puur & Eerlijk

Koolhydraatarm kerstmenu van Pascale Naessens

Gezonde KERST? Jazeker, dat kan ook met dit zéér aantrekkelijk menuutje van tv-ster, fotomodel en foodie Pascale Naessens. Zij staat voor een gezonde pure levenswijze. Inmiddels zijn er al zo’n 13 boeken van haar verschenen. Koolhydraatarm staat hierbij vaak centraal. Maar altijd in het kader van een gelukkig en lekker leven. Haar nieuwste kookboek heet ‘Ik eet zo graag’ (lees de recensie). Uit de kookboeken (Puur Pascale 2 en Echt Eten) heb ik een koolhydraatarm kerstmenu samengesteld. Prachtig om te zien, snel klaar én héél simpel om te maken.

 

Kerstmenu van Pascale (4 personen)
Verse vijgen met Briesaus en vanille
Witlof in serranoham
Zalm met gekruide kokosmelksaus
Mascarponetaartje van perzik en abrikozen

 

Welke wijn drink je bij dit kerstmenu van Pascale Naessens?

Kerst wijnbox BiowijnclubNatuurlijk wil je tijdens je kerstdiner bijpassende wijnen schenken! Daarom hebben we de wijn alvast voor je uitgezocht. In de webshop van BIOWIJNCLUB kom je helemaal aan je trekken. Bekijk het wijnadvies bij elk recept, en bestel de wijn op tijd.

 

KOOLHYDRAATARM VOORGERECHT
Verse vijgen met Briesaus en vanille

Het recept van verse vijgen met Briesaus en vanille vind je terug in de KERST SPECIAL van 2020. Dit prachtige voorgerechtje staat in een mum van tijd op tafel (15 minuten!). Zachte vanille op de achtergrond zorgt voor een verrassend effect. Welke wijn erbij? De elegante mousserende Crémant van Eugène Meyer uit de Elzas lift het geheel naar een hoger plan. RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL 2020!

Verse vijgen met brie-vanillesaus van Pascale Naessens. Voor het pure kerstmenu in E-book
Oogverblindend voorgerecht van verse vijgen

 

KOOLHYDRAATARM TUSSENGERECHT
Witlof in Serranoham

Als tussengerecht serveer je dit mooie groentegerechtje, witlof in Serranoham, uit het kookboek Puur Pascale 2. Maak de helft van het recept (!), dan heb je precies voldoende voor 4 personen als een klein tussengerechtje op basis van witlof en knolselderij. Drink er de Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc van Reyneke bij. Te koop bij Biowijnclub.

Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens
Witlof met Serranoham en knolselderijpuree

KOOLHYDRAATARM HOOFDGERECHT
Zalm in gekruide kokosmelksaus

Als hoofdgerecht maak je deze zalm met een Aziatisch tintje. Zeer simpel om te maken. Heerlijk met beetgare haricots verts. En een glas… Eugène Meyer Pinot gris 2016.

Zalm in kokosmelksaus van Pascale Naessens voor het pure kerstmenu in E-book
Zalm in gekruide kokosmelksaus

KOOLHYDRAATARM DESSERT
Mascarponetaartje met perzik en abrikozen

Puur fruittaartje zonder toegevoegd suiker. Smaakt heerlijk zacht en romig. Pure smaken maken dit heel aantrekkelijk. Drink hier de Hongaarse Tokaij-Hétszölö Late Harvest 2015 of een Franse Sauternes bij!
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL 2020!

Mascarponetaartje van perzik en abrikozen; het lievelingsrecept van Pascale. Kerstdessert!
Mascarponetaartje van perzik en abrikozen; het lievelingsrecept van Pascale. Kerstdessert!

 

 

MEER OVER PASCALE NAESSENS

Pascale Naessens is het boegbeeld voor simpel koolhydraatarm koken. Wil je meer weten over haar gezonde levensstijl en hoe dit haar heeft beïnvloed? Vorig jaar heb ik haar geïnterviewd! Lees hier haar persoonlijke verhaal.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Echt Eten van Pascale NaessensTitel : Echt Eten
Auteur : Pascale Naessens
Uitgever : Uitgeverij TerraLannoo
ISBN : 978 940 1470 520
Prijs :  € 25,99

 

 

 

 

 

BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!

Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Koolhydraatarm kerstmenu Pascale Naessens 2021. Vier gangen kerstmenu met heerlijke koolhydraatarme recepten van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Heel makkelijk om te maken. Van verse vijgen met Briesaus en witlofpakketjes tot zalm in kokosmelk en een prachtig abrikozentaartje. Met bijpassend wijnadvies. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #kerstmenu #voortebereiden #slimkoken #pascale naessens #koolhydraatarm

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *