Gezond & makkelijk

Zalm met een gekruide kokosmelksaus

Zalm met een Aziatisch tintje uit het kookboek Echt Eten is een fantastisch Pascale Naessens recept. Zeer simpel om te maken. Bovendien koolhydraatarm! Heerlijk met beetgare haricots verts. Misschien ken je het recept al; het stond ook in de Kerst Special van I Love Food & Wine. Maar het is zo ontzettend lekker en gezond dat ik iedereen wil laten meegenieten. Bovendien komt hij helemaal tot z’n recht komt in deze gezonde januari-maand.

Welke wijn bij zalm met gekruide kokosmelksaus?

Bij dit gezonde stukje zalm met een Aziatische twist is een Elzasser pinot gris de allerbeste keus. Rond, lichtrokerig en zachtkruidig. Mooie combi! Maar eentje uit de Phalz is een goed alternatief.

 

Zalm in kokosmelksaus ; een Pascale Naessens recept voor feestelijke momenten

Zalm met gekruide kokosmelk

Bereiding: 20 minuten
Totaal: 20 minuten
Zalm met gekruide kokosmelksaus is een snel en koolhydraatarm recept van Pascale Naessens uit haar kookboek Echt Eten. Met bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine !
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 rode ui in halve plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie in stukjes
  • 4 zalmfilets à 175 gram op kamertemperatuur
  • zout versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk 270 ml
  • 8 gedroogde limoenblaadjes toko
  • 200 gram spinazie in reepjes
  • sap van ½ limoen

Bereiding
 

  • Snijd eerst de ui in halve plakjes , snipper de knoflook en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de zalmfilets eerst, om en om, 1 minuut op hoge temperatuur. Zet het vuur op half hoog en bak dan nog ca. 3 minuten, draai halverwege om. Haal ze uit de pan en zet ze opzij (op een stuk keukenpapier).
  • Verhit intussen in een hapjespan de overgebleven 2 eetlepels olie. Bak de ui en knoflook zachtjes ca. 3 minuten. Voeg toe: tomaatjes, kokosmelk en limoenblaadjes. Roer tot een saus. Voeg dan de spinaziereepjes toe en laat even slinken. Breng de saus op smaak met zout, peper en limoensap. Leg de zalm terug in de pan en laat ca. 2 minuten meegaren.
  • Serveer dit gerecht in een diep bord, zodat je het verrassend lekkere sausje helemaal kunt oplepelen. Lekker met gekookte haricots verts.

MEER OVER PASCALE NAESSENS

Weekmenu 43 2019 Pascale NaessensPascale Naessens is het boegbeeld voor simpel koolhydraatarm koken. Wil je meer weten over haar gezonde levensstijl en hoe dit haar heeft beïnvloed? Lees hier verder.
Meer gezonde recepten uit haar koker nodig? Die vind je hier in dit weekmenu.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Echt Eten van Pascale NaessensTitel : Echt Eten
Auteur : Pascale Naessens
Uitgever : Uitgeverij TerraLannoo
ISBN : 978 940 1470 520
Prijs :  € 25,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book