Kerstdiner inspiratie

7x de allerlekkerste kerst hoofdgerechten

Nog een kleine week en het is kerst. Weet jij al wat je gaat eten?  Vandaag even geen ‘normaal’ weekmenu, maar inspiratie voor het kerstmenu. De afgelopen weken passeerden er al 7 overheerlijke voorgerechten en 7 kerst soepen, vandaag komen de 7 lekkerste kerst hoofdgerechten aan bod. Mijn voorkeur gaat uit naar hoofdgerechten die je voor kunt bereiden en waarvan je zeker weet dat ze niet gaan mislukken. Bovendien houd ik van klassiekers. Ik zet mijn 7 allerbeste kerst hoofdgerechten op een rij. Kies maar… Alles is getest! 

Stoofpotje van wildzwijn met olijven

Snel, makkelijk en overheerlijk; dat is dit simpele stoofpotje met wildzwijn. Vlees even bestellen bij je slager of poelier. Helemaal voor te bereiden. Je hoeft alleen nog even op te warmen tijdens je kerstdiner. Serveer met pasta of aardappelpuree. Succes gegarandeerd!

Wildzwijn recept met olijven en salie
Wildzwijn met olijven en salie

Varkenshaas met champignon-roomsaus

Dit is een geweldige klassieker; een kerstgerecht dat de hele familie lekker vindt. Geschikt voor kinderen, én oma’s en opa’s. Het lievelingsgerecht van mijn schoonmoeder. Lekker met aardappelpuree, zoete aardappelfrietjes of aardappels uit de oven. Voor blije gezichten aan tafel.

Varkenshaas met champignon roomsaus
Varkenshaas met champignon roomsaus

Pappardelle met paddenstoelen en truffel

Geen zin in vlees deze kerst? Maak dan dit overheerlijke pastagerecht met diverse soorten paddenstoel. Vooral door decadente truffel krijgt dit gerecht glans. Kun je niet aan verse truffel komen (is wel online te koop), dan is truffeltapenade een goed alternatief.

Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Pastagerecht met paddenstoelen en truffel

 

Zalm in bladerdeeg

Eet je liever vis dan vlees, dan is dit zalmgerecht een echte aanrader. Hier hoef je niet veel aan voor te bereiden. Vlak voor je gaat eten vouw je de vulling in het bladerdeeg en zet je de vis in de oven.  Makkelijk om te maken. Eye-catcher op tafel en waanzinnig lekker.

Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg

Wildstoofschotel met paddenstoelen

Denk ik aan kerst, dan denk aan deze geweldig lekkere stoofschotel met verschillende soorten wild (kun je gewoon bij je poelier bestellen). Zeker voor een groter gezelschap dé allerbeste oplossing. Kan gewoon niet mislukken. Mijn grote favoriet!!! Knolselderijpuree en homemade rodekool erbij: magic op tafel!

Wildstoofschotel met paddenstoelen zijzicht
Wildstoofschotel met paddenstoelen

 

Beef Wellington met rode wijnsaus

Wil je show stelen tijdens het kerstdiner, dan ga je voor deze echte Kerst Klassieker; Beef Wellington. Het vereist misschien enige voorbereiding, maar tijdens het moment suprême hoef je hem alleen nog in het bladerdeeg te rollen en in de oven te schuiven. Kerst knaller bij uitstek!

Beef Wellington met rodewijnsaus uit het kookboek Slow
Beef Wellington met rodewijnsaus

Pasta met ragù van eend

Vederlicht pasta-gerecht van gestoofde eend in een bouillon-achtige saus met groenten. Heel goed een dag van tevoren voor te bereiden. Bovendien makkelijk om te maken.

Pasta met ragù van eend uit het kookboek Slow van Louise Franc
Pasta met ragù van eend

 

MEER IDEEËN NODIG VOOR FEESTELIJKE KERST HOOFDGERECHTEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!

 

Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.