Volg je deze week het Anti-Stress Kerstmenu op I Love Food & Wine? Na het voor- en tussengerecht, publiceerden we gisteren de hazenpeper met bietjes. Gezien? Krijg je ook al trek? Maar welke bijgerechten horen daarbij?
Ik hoefde niet lang na te denken over welke groente ik bij de hazenpeper zou serveren want er gaat niks boven de rodekool van mijn schoonmoeder! Dit is mijn versie: lekker lang gestoofd net als die van haar maar iets minder zoet.
8 personen | 2½ uur |
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 6 kruidnagels
- 3 uien
- 1 grote rode kool (ca. 1½ kg)
- 4 grote appels (goudreinetten)
- 40 gram roomboter
- 1 kaneelstokje
- 4 laurierblaadjes
- zout
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 5 eetlepels rode wijnazijn
Stap 1
Pel het sjalotje en steek de kruidnagels erin. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de rode kool fijn. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Stap 2
Verhit de boter en fruit de ui ca. 3 minuten. Schep de kool erdoor. Voeg toe: sjalotje met kruidnagel, kaneel, laurierblaadjes, zout, basterdsuiker en 1½ dl water. Kook ca. 10 minuten zachtjes. Roer de appel en azijn erdoor. Stoof de kool in ca. 2 uur op zacht vuur gaar, zodat alle smaken goed doortrekken. Verwijder sjalot, kaneelstokje en laurier.
Wat komt er morgen?
Het kerstdessert: chocolade-kersen tiramisu.
Houd het Anti-Stress Kerstmenu in de gaten. Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie