Kerstdiner

Stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Een kerstgerecht om van te dromen: snel, makkelijk en fantastisch van smaak. Het wildzwijnvlees is supermals. En extra voordeel van dit wildzwijn recept: je kunt het helemaal van tevoren voorbereiden. Tijdens het diner alleen nog even opwarmen.

 Welke wijn bij stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie?

Dit wildzwijn recept is heerlijk gekruid en vol van smaak. Schenk er een glas rode wijn uit de Languedoc bij of een lichtgekoelde Vacqueyras uit de Rhône. Maar ook een Nebbiolo (zoals Barolo of Barbaresco) is een goed plan. Want zowel wildzwijn als verse salie zijn dikke vrienden van deze wijn. Kijk hier voor info over Welke wijn bij Wild!

Wildzwijn recept met olijven en salie
Stoofpotje van wildzwijn met olijven
Bereiding: 30 min
Onwijs lekker stoofpotje gemaakt van wildzwijn. Op smaak gebracht met sherry, salie en zwarte olijven. Heel makkelijk om te maken!
Aantal 5 personen

Ingredienten
  

  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaat in stukjes
  • 500 gram wildzwijnrugfilet in reepjes van 1 cm
  • zout versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml droge sherry
  • 100 ml slagroom
  • ½ kippenbouillon-tablet
  • 2 eetlepels salie fijngehakt
  • 100 gram zwarte olijven Taggia

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een hapjespan. Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak op half hoog vuur ca. 5 minuten mee.
  • Bestrooi intussen de reepjes wildzwijn met zout en peper, haal ze door de bloem. Voeg toe aan het uimengsel en bak ca. 5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Schenk sherry, slagroom en 100 ml heet water in de pan. Voeg het bouillonblokje, salie en olijven toe en breng aan de kook. Blijven roeren tot er een gebonden dikke saus ontstaat. Laat alles nog ca. 12 minuten, zonder deksel, pruttelen op laag vuur. Bestrooi met reepjes salieblad.
  • Serveer met pasta en gebakken wortelgroenten met paddenstoelen en cranberries.
Cover KERST E-book voor websiteVijf verrassende kerstmenu’s in E-book
In de KERST SPECIAL (2020) van I Love Food & Wine (hier kun je hem nog steeds downloaden!) vind je 5 complete kerstmenu’s: van verfijnd, klassiek en snel tot vegetarisch en een kerstmenu zonder zorgen. Alle recepten zijn getest.

 

Bron: Delicious nummer 13 – 2012

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Stoofpotje van wildzwijn met olijven
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept