Kerstdiner

Stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Een kerstgerecht om van te dromen: snel, makkelijk en fantastisch van smaak. Het wildzwijnvlees is supermals. En extra voordeel van dit wildzwijn recept: je kunt het helemaal van tevoren voorbereiden. Tijdens het diner alleen nog even opwarmen.

 Welke wijn bij stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie?

Heerlijk gekruide wildzwijn stoofschotel, vol van smaak. Schenk er een glas rode wijn uit de Languedoc bij of een lichtgekoelde Vacqueyras uit de Rhône. Maar ook een Nebbiolo (zoals Barolo of Barbaresco) is een goed plan. Want zowel wildzwijn als verse salie zijn dikke vrienden van deze wijn.

5 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaat, in stukjes
  • 500 gram wildzwijnrugfilet, in reepjes van 1 cm
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml droge sherry
  • 100 ml slagroom
  • ½ kippenbouillon-tablet
  • 2 eetlepels salie, fijngehakt
  • 100 gram zwarte olijven (Taggia)

Stap 1

Verhit de olie in een hapjespan. Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak op half hoog vuur ca. 5 minuten mee.

Stap 2

Bestrooi intussen de reepjes wildzwijn met zout en peper, haal ze door de bloem. Voeg toe aan het uimengsel en bak ca. 5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Schenk sherry, slagroom en 100 ml heet water in de pan. Voeg het bouillonblokje, salie en olijven toe en breng aan de kook. Blijven roeren tot er een gebonden dikke saus ontstaat. Laat alles nog ca. 12 minuten pruttelen op laag vuur. Bestrooi met reepjes salieblad.

Serveer met pasta en gebakken wortelgroenten met paddenstoelen en cranberries.

Cover KERST E-book voor websiteVijf verrassende kerstmenu’s in E-book
In de KERST SPECIAL van I Love Food & Wine (hier kun je hem downloaden!) vind je 5 complete kerstmenu’s: van verfijnd, klassiek en snel tot vegetarisch en een kerstmenu zonder zorgen. Alle recepten zijn getest.

 

Bron: Delicious nummer 13 – 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *