Anti-Stress Kerstmenu

Heldere soep van bospaddenstoelen

Herken je dit? Kerstboom optuigen, mooie kersttafel dekken, huis opruimen, borrelhapjes maken, champagne klaarzetten, nog even alles stofzuigen, en dan ook nog een onvergetelijk kerstmenu bereiden. Je krijgt het al benauwd voordat je begonnen bent. Daarom bij I Love Food & Wine een kerstmenu zonder zorgen. Makkelijk te maken, helemaal voor te bereiden en piekfijn van smaak. Want wij hebben dit menu al vele malen uitgeprobeerd. Met andere woorden: het is een NIET-TE-MISLUKKEN-kerstmenu op klassieke basis. Wat gaan we eten? Deze week elke dag een andere gang op I Love Food & Wine. Al eerder publiceerden we het voorgerecht (garnalencocktail met grapefruit), nu  de heldere paddenstoelensoep met verse kruiden.

Een heerlijk licht soepje als smaakmaker tussen het voor- en hoofdgerecht. Je kunt deze paddenstoelenbouillon natuurlijk ook zelf trekken, maar ik vind dat met deze bouillontabletten de paddenstoelensmaak nog net iets beter wordt en het gemak is mooi meegenomen. Je hebt vast al genoeg te doen voor het kerstdiner!

Welke wijn bij paddenstoelensoep?

Bij soep hoort geen wijn. We slaan even een gerechtje over…

Muziek: Uit de playlist Christmas Hits  van Spotify. Its’s gonna be a cold cold Christmas, van Dana. 

Heldere paddenstoelensoep met verse kruiden

Heldere paddenstoelensoep met verse kruiden

Bereiding: 35 minuten
Heldere soep van bospaddenstoelen. Op smaak gebracht met verse kruiden en madeira of sherry. Heel snel klaar!
Aantal 8 personen

Ingredienten
 

  • 25 gram gedroogde paddenstoelen bijv. eekhoorntjesbrood of gemengde paddenstoelen
  • 500 gram gemengde verse paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 3 bospaddenstoelen bouillontabletten AH
  • 5 eetlepels madeira of droge sherry
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Bereiding
 

  • Week de gedroogde paddenstoelen ca. 25 minuten in 250 ml warm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Snijd de grote exemplaren in plakjes of verdeel ze in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de sjalot ca. 2 minuten. Knijp de gedroogde paddenstoelen uit (bewaar het weekvocht). Schep de verse en gedroogde paddenstoelen en tijm door de sjalot en bak nog ca. 5 minuten. Schep af en toe om. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1½ liter water met de bouillontabletten. Voeg het weekwater van de paddenstoelen en de madeira toe. Roer de bospaddenstoelen erdoor. Schep de soep in warme borden en garneer met peterselie.

 

Welk hoofdgerecht past in een anti-stress menu?
Gang 3: Hazenpeper met bietjes

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Deze heldere bospaddenstoelensoep is heerlijke licht soep als smaakmaker tussen het voor- en hoofdgerecht. Je kunt deze paddenstoelenbouillon natuurlijk ook zelf trekken, maar ik vind dat met deze bouillontabletten de paddenstoelensmaak nog net iets beter wordt. En het is zo een heel makkelijk soep recept. Lekker als voorgerecht, als lunch of gewoon tussendoor. Lees het bospaddestoelensoep recept op mijn website i love Food & Wine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept