Anti-Stress Kerstmenu

Heldere soep van bospaddenstoelen

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Herken je dit? Kerstboom optuigen, mooie kersttafel dekken, huis opruimen, borrelhapjes maken, champagne klaarzetten, nog even alles stofzuigen, en dan ook nog een onvergetelijk kerstmenu bereiden. Je krijgt het al benauwd voordat je begonnen bent. Daarom bij I Love Food & Wine een kerstmenu zonder zorgen. Makkelijk te maken, helemaal voor te bereiden en piekfijn van smaak. Want wij hebben dit menu al vele malen uitgeprobeerd. Met andere woorden: het is een NIET-TE-MISLUKKEN-kerstmenu op klassieke basis. Wat gaan we eten? Deze week elke dag een andere gang op I Love Food & Wine. Gisteren publiceerden we het voorgerecht, vandaag gang nummer twee.

 

Een heerlijk licht soepje als smaakmaker tussen het voor- en hoofdgerecht. Je kunt deze paddenstoelenbouillon natuurlijk ook zelf trekken, maar ik vind dat met deze bouillontabletten de paddenstoelensmaak nog net iets beter wordt en het gemak is mooi meegenomen. Je hebt vast al genoeg te doen voor het kerstdiner!

Welke wijn bij soep van bospaddenstoelen?

Bij soep hoort geen wijn. We slaan even een gerechtje over…

Muziek: Uit de playlist Christmas Hits  van Spotify. Its’s gonna be a cold cold Christmas, van Dana. 

8 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood of gemengde paddenstoelen)
  • 500 gram gemengde verse paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 3 bospaddenstoelen bouillontabletten (AH)
  • 5 eetlepels madeira of droge sherry
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

stap 1

Week de gedroogde paddenstoelen ca. 25 minuten in 250 ml warm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Snijd de grote exemplaren in plakjes of verdeel ze in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotjes.

Stap 2

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de sjalot ca. 2 minuten. Knijp de gedroogde paddenstoelen uit (bewaar het weekvocht). Schep de verse en gedroogde paddenstoelen en tijm door de sjalot en bak nog ca. 5 minuten. Schep af en toe om. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verhit 1½ liter water met de bouillontabletten. Voeg het weekwater van de paddenstoelen en de madeira toe. Roer de paddenstoelen erdoor. Schep de soep in warme borden en garneer met peterselie.

 

Wat komt er morgen?
Gang 3: Hazenpeper met bietjes

Houd het Anti-Stress Kerstmenu in de gaten. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Deze heldere bospaddenstoelensoep is heerlijke licht soep als smaakmaker tussen het voor- en hoofdgerecht. Je kunt deze paddenstoelenbouillon natuurlijk ook zelf trekken, maar ik vind dat met deze bouillontabletten de paddenstoelensmaak nog net iets beter wordt. En het is zo een heel makkelijk soep recept. Lekker als voorgerecht, als lunch of gewoon tussendoor. Lees het bospaddestoelensoep recept op mijn website i love Food & Wine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *