Weekmenu #12

5x beetje winter, beetje lente

Het is bijna lente! Nog twee dagen en het is zover. Daarom een weekje met wat overgangsmaaltijden. Beetje winter- en wat lente gerechten. Je kunt de dagen gewoon door elkaar halen, afhankelijk van waar je zin in hebt en of het weer bijdraait.

Bijna lente!

Dus bekijk dit afwisselende overgangs-weekmenu van I Love Food & Wine en kies waar je zin in hebt. Je boodschappenlijst is zo klaar. En, bij al deze heerlijke bijna lente gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel. 

MAANDAG Groentestoofpot met cavolo nero

We starten de week altijd vegetarisch. Morgen staat er een hartverwarmende groentestoofpot op het menu, afkomstig uit kookboek Oogstkoken. Die past helemaal bij dit nog winterse weer, want het wordt maar 5 °C.

Groentestoofpot met cavolo nero
Groentestoofpot met cavolo nero

DINSDAG Spitskool met gehaktballetjes

Op dinsdag start de meteorologische lente: 21 maart. Daar past dit lentestamppotje als geen ander bij. Heerlijk met sappige kerrie-gehaktballetjes. Mmmm…

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

WOENSDAG Drie-bonensoep met bacon

Op woensdag eten we nog een keertje een echte winterse maaltijdsoep: Drie-bonensoep met bacon. Staat in 40 minuten op tafel. En houd je een deel over? Vries de soep lekker in. Komt altijd weer van pas.

Drie-Bonensoep met bacon
Drie-bonensoep met bacon

DONDERDAG Perline met tomaat en spinazie

Op donderdag eten we een snelle gevulde pasta die je doet verlangen naar de zomer: perline met tomaat en spinazie. Staat in 10 minuten tafel. Echt een toppertje!!! Een van mijn persoonlijke favorieten. Bovendien calorie-arm!

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

VRIJDAG Lamsrack met tijmkorst

Op vrijdag, met een knipoog naar het weekend; lamsrack met tijmkorst. Lijkt misschien moeilijk, maar de oven doet het werk. Staat in 35 minuten op tafel. Dat wordt smullen met die smeuïge ratatouille erbij.

Lamsrack met tijmkorst
Lamsrack met tijmkorst

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 18 2022 Lente receptenMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5  bijna lente gerechten.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *