Is het bijna lente? Ik kan het bijna niet geloven met dat winterse weer buiten. Daarom een weekje met overgangsmaaltijden. Wat winter en wat lente. Je kunt de dagen gewoon door elkaar halen, afhankelijk van waar je zin in hebt en of het weer bijdraait. Dus bestudeer dit afwisselende overgangs-weekmenu van I Love Food & Wine en kies waar je zin in hebt. Je boodschappenlijst is zo klaar. En, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel.
MAANDAG
We starten de week zoals altijd vegetarisch. Morgen staat er een hartverwarmende groentestoofpot op het menu, afkomstig uit kookboek Oogstkoken. Die past helemaal bij dit winterse weer.
DINSDAG
Op dinsdag eten we nog een keertje een echte wintersoep: Drie-bonensoep met bacon. Staat in 40 minuten op tafel. En houd je een deel over? Vries de soep lekker in.
WOENSDAG
Op woensdag start de meteorologische lente; 21 maart. Daar past dit lentestamppotje als geen ander bij. Heerlijk met sappige kerrie-gehaktballetjes. Mmmm…
DONDERDAG
Op donderdag eten we een snelle pasta: perline met tomaat en spinazie. Staat in 10 minuten tafel. Echt een toppertje!!! Een van mijn persoonlijke favorieten.
VRIJDAG
Op vrijdag, met een knipoog naar het Paasweekend; lamsrack met tijmkorst. Lijkt misschien moeilijk, maar de oven doet het werk. Staat in 35 minuten op tafel. Dat wordt smullen met die ratatouille erbij.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord