Weekmenu #20

5x héél lekker, en… budget proof!

Wat eten we vandaag? Alles wordt duurder, ook de wekelijkse boodschappen. Maar geen nood, deze week gaan we op de kleintjes letten. Met gemak zet je een hele week verleidelijke gerechten op tafel die toch lief zijn voor de portemonnee. Ik heb 5 gezonde recepten voor jullie uitgezocht, allemaal even lekker en toch betaalbaar. Leg je boodschappenlijst alvast maar klaar, want we gaan low budget koken.

En mocht er nog ruimte over zijn in het budget, maak dan toch een flesje wijn open (elke dag een glaasje, lees hier meer over bewaren van wijn). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer geluk en tevredenheid aan tafel. 

MAANDAG: Tomatensoep met witte bonen en feta

Op Meatless Monday starten we met een overheerlijke vegetarische maaltijdsoep. Deze zonnige tomatensoep met witte bonen en feta  komt uit het kookboek ‘Vegetarisch voor een prikkie’. Kost niet meer dan € 1,- per portie! Dat is alvast een goed begin van de week.

Tomatensoep met witte bonen en feta
Tomatensoep met witte bonen en feta

DINSDAG: Lentestamppotje met gehaktballetjes

Hoewel de lente is begonnen en de zon mooi schijnt, is het toch best koud buiten. Dus tijd voor een lentestamppotje met gehaktballetjes. Door kerrie en verse koriander krijgt dit gerecht een Aziatisch tintje. Echt berelekker en budget proof!!!

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

WOENSDAG: Kipstoofpot met winterwortel

Deze makkelijk te maken Franse kipstoofpot staat al jarenlang op onze favorietenlijst. Blijft op elk moment van het jaar onweerstaanbaar. Bovendien lekker voordelig: ca. € 2,90 p.p., inclusief witte rijst of aardappelpuree.

Kip-stoofpot met wortel
Romige kipstoofpot met wortel

DONDERDAG: Bloemkool frittata met kerrie

Bloemkool en aardappelen zijn hier de basis. Daar voeg je eieren, kerrie en kaas aan toe en je maakt er vervolgens een echt OVERHEERLIJKE frittata (dikke omelet) van. Alle ingrediënten zijn lekker goedkoop. Je eet je vingers erbij op.

Bloemkool frittata met kerrie en aardappel
Bloemkool frittata met kerrie en aardappel

VRIJDAG: Vis-tomatencurry met rijst

Op vrijdag gaan we voor deze vis-tomatencurry van de Britse Hugh Fearnley-Whittingstall. Maak hem met koolvis uit de diepvries, want die is pas ECHT GOEDKOOP (€ 4,75 per kg!!!) en toch uitstekend van smaak. Serveer met gezonde zilvervliesrijst.

Vis-tomatencurry
Vis-tomatencurry

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 37 2018 BudgetMeer ideeën nodig voor het budget koken? Hier vind je nog 5 goedkope gerechten.

 

 

 

BEWAAR DIT BUDGET KOKEN WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het BUDGET weekmenu met makkelijke recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Budget koken oftewel 5 goedkope recepten voor een betaalbaar weekmenu. Dat kan met dit lowbudget boodschappenlijstje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *