Sinds kort is dit een topper hier in huis. Waarom? Licht, fris en vers. Bovendien staat deze gevulde pasta (Perline of Capelletti) binnen 10 minuten op tafel. Maak er nog een salade bij met komkommer en ei en de maaltijd is compleet. Healthy Italy!
Welke wijn bij perline met verse tomaat?
Mijn voorkeur gaat uit naar een frisse witte wijn die niet te strak is. We blijven in Italië en kiezen een pinot grigio, gambellara of Lazio Bianco Cervinara.
2 à 3 personen | 10 minuten |
Ingrediënten
- 25 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 grote teen knoflook, uit de knijper
- 1 zakje babyspinazie à 100 gram
- zout, versgemalen peper
- 1 pakje gevulde pasta met prosciutto à 250 gram (AH, koeling)
- 250 gram tomaten, in kleine stukjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- blaadjes verse basilicum
Stap 1
Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Zet apart. Verwarm intussen de olie in een hapjespan en bak de ui tot deze goudkleurig is. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 30 seconden mee. Roer de spinazie erdoor en bak ca. 1 à 2 minuten op halfhoog vuur tot de blaadjes gesmolten zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal pan van het vuur.
Stap 2
Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing (4 minuten). Giet af. Voeg toe aan de hete pasta: spinaziemengsel, tomaten en ¼ deel van de kaas. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de warme borden. Aan tafel de pijnboompitten, basilicumblaadjes en extra kaas erover strooien. Lekker met een salade met komkommer en ei.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie