Healthy Monday

Perline met verse tomaat en spinazie

Recept makkelijke en gezonde pasta (Perline) die snel op tafel staat. Met verse tomaat, babyspinazie, knoflook, parmzaanse kaas etc. #pasta #gezond

Sinds kort is dit een topper hier in huis. Waarom? Licht, fris en vers. Bovendien staat deze gevulde pasta (Perline of Capelletti) binnen 10 minuten op tafel. Maak er nog een salade bij met komkommer en ei en de maaltijd is compleet. Healthy Italy! 

Welke wijn bij perline met verse tomaat?

Mijn voorkeur gaat uit naar een frisse witte wijn die niet te strak is. We blijven in Italië en kiezen een pinot grigio, gambellara of Lazio Bianco Cervinara.

 

Perline met tomaat en spinazie

Perline pasta met verse tomaat

Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Perline pasta is een soort kleine ravioli. Gemengd met verse tomaten, spinazie en basilicum heb je in 10 minuten een weergaloos lekkere zomerse pasta op tafel staan.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook uit de knijper
  • 1 zakje babyspinazie à 100 gram
  • zout versgemalen peper
  • 1 pakje gevulde pasta met prosciutto à 250 gram AH, koeling
  • 250 gram tomaten in kleine stukjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • blaadjes verse basilicum

Bereiding
 

  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Zet apart. Verwarm intussen de olie in een hapjespan en bak de ui tot deze goudkleurig is. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 30 seconden mee. Roer de spinazie erdoor en bak ca. 1 à 2 minuten op halfhoog vuur tot de blaadjes gesmolten zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal pan van het vuur.
  • Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing (4 minuten). Giet af. Voeg toe aan de hete pasta: spinaziemengsel, tomaten en ¼ deel van de kaas. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over de warme borden. Aan tafel de pijnboompitten, basilicumblaadjes en extra kaas erover strooien. Lekker met een salade met komkommer en ei.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.