Weekmenu #30

5x verrassend koken met kaas

Kaasliefhebbers opgelet: het is vandaag Wine & Cheese-day! Nou ja, eigenlijk tot nu nooit van gehoord. Maar toch is het een mooie aanleiding om kaas in het zonnetje te zetten, want kaas is in Nederland erg populair. Nederland is dan ook een van de grootste kaasmakers van Europa. We staan niet voor niets internationaal bekend als kaasland. Maar ook in veel andere landen is het assortiment groot. Uit het vuistje, maar ook verwerkt in allerlei gerechten. Voor iedereen die wat minder vlees wil eten is kaas een prima vervanger. Dus deze week gaan we koken met kaas; kijk hoe verrassend dat kan zijn

 Bij deze kaasgerechten hoort vanzelfsprekend  een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op meatles Monday starten we met een oogverblindende  worteltaart met blauwe kaas. Zoet, fris en pittig tegelijk. Een verrassende start van de week.

Worteltaart met blauwe kaas
Worteltaart met blauwe kaas

DINSDAG

Op de dinsdag blijven we eveneens bij een ‘meatless-gerecht’: quiche met vier kazen. We verwerken emmentaler, comté, geitenkaas en gorgonzola. In een uurtje staat een heerlijke kaastaart  op tafel

Kaasquiche met vier soorten kaas
Kaasquiche met vier soorten kaas

WOENSDAG

Ook voor de woensdag opnieuw een vegetarisch gerecht: Mac ‘n’ Cheese. Oorspronkelijk een Italiaans gerecht van gare pasta, boter en Parmezaanse kaas, inmiddels een Amerikaanse klassieker. Deze versie van Janneke wordt gemaakt met verse roomkaas, gruyère en belegen Hollandse kaas.

mac 'n cheese van Janneke uit het kookboek Heerlijk Simpel
Mac ‘n’ cheese van Janneke

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor Kaasfondue met groene kruiden. Deze kruidige fondue (met drie soorten kaas) staat in 15 minuten op tafel. Heerlijk om het brood, de groente of de krieltjes in te dopen.

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

VRIJDAG

Op de vrijdag kiezen we voor lekker en snel. Deze pasta met gorgonzola is een ware Italiaanse klassieker. Bereidingstijd 15 minuten. Misschien een tikkeltje zwaarder, maar rucola en verse peer maken hem lichter. Serveer met verfrissende groene salade.

Pasta met gorgonzola, peer en pancetta
Pasta met gorgonzola, peer en pancetta

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu met 5 favoriete Italiaanse gerechten voor doordeweeks. Van spaghetti met gehaktballetjes en Italiaanse vissoep tot Melanzane alla Parmigiana en een slanke Italiaanse omelet met groente. #Italië #Italiaanse gerechten #vakantieZin in nog meer koken met kaas – gerechten? Hier vind je er een aantal recepten waar ook kaas in verwerkt is!

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X KOKEN MET KAAS  OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu koken met kaas opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5x kaas in de hoofdrol. Allemaal kaasgerechten die iedereen lekker vindt. Van Quiche en hartige taart tot kaasfondue en pasta met gorgonzolasaus. Bijna alles is vegetarisch. Recepten nodig? Ga naar de website. #kaas #vegetarisch #verrassend