Slank, maar lekker

I Love Food & Wine WEEKMENU #1

De eerste week in het nieuwe jaar zit er weer op! Na zo’n maand van feest vieren in december vind ik het prettig om het in januari weer wat rustiger aan te doen. Want bij mij mogen er wel een paar kilootjes af ;-).

Een van mijn voornemens voor 2018 is om op zondag elke week een 5-daags weekmenu te plaatsen ter inspiratie voor de komende week. Ik start deze week #1 met heerlijke slanke recepten die toch gemakkelijk te maken zijn en passen in dit seizoen. Natuurlijk altijd met een wijnadvies, want 1 glas per dag is zeker verantwoord, ook al wil je afvallen. Plezier in eten blijft altijd het belangrijkst.

Ben benieuwd of jullie dit een goed idee vinden?

 

MAANDAG

We starten op maandag altijd met de MEATLESS MONDAY. Deze Biet Bourguignon ziet er fantastisch uit, en zo smaakt ie ook.

Biet bourguignon
Biet Bourguignon uit The Green Kitchen

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor een slank kipgerecht van de Vrouw met de Baard: kip in misosaus. Heel gemakkelijk om te maken, alleen even rekening houden dat je op tijd thuis bent. De kip moet wel een uurtje sudderen in de oven.

Kip in misosaus, heerlijk stoofgerecht uit de oven. Heerlijke saus met een Aziatisch tintje. Afkomstig uit het kookboek Soulfood.
Kip in misosaus

WOENSDAG

Pasta vindt iedereen lekker. Deze versie zit boordevol groenten: linguine met kalkoen en tomaat.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1

DONDERDAG

Op donderdag eten we een heerlijk visje: deze Italiaanse tongscharfilet staat in een mum van tijd op tafel!

Tongschar met tomaten
Italiaanse tongschar uit de oven

VRIJDAG

Op vrijdag kies ik vaak voor een heerlijke maaltijdsoep. Deze pompoensoep past helemaal in het seizoen! Stokbroodje erbij met wat (30+) kaas. Zo ga je goed het weekend in.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.