Comfortfood

Pompoensoep met sinaasappel

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Heerlijk winterse pompoensoep met sinaasappel, gember en kokosmelk. Ik kreeg het recept van Arthur Staneke van Kookhuis Jantrus in Gouda. Hij bereidt deze soep uiteraard in de oven van zijn AGA-fornuis. Maar ook zonder zo’n fornuis krijg je een fantastische soep; op een sudderplaatje of je gasfornuis gaat dat ook heel goed.

Welke wijn bij pompoensoep met sinaasappel?

Drink er bijvoorbeeld een glas sappige witte wijn bij van het huis Castillo Perelada. Gemaakt van 100% Macabeo uit het Spaanse wijngebied Penedès, waar ook de Cava wordt gemaakt. Die wijn is ook bij hem bestellen: € 9,95 per fles. Past perfect bij de soep. Zacht en rond met voldoende stevigheid om de soep te begeleiden. Een stuk (naan)brood erbij en je dag kan niet meer stuk! Ook een Viognier is een goede keus.

Muziek: paar weken geleden in Vredenburg het concert bijgewoond van Daniël Romano. Hij staat in de top 10 van niet te missen concerten. Luister even mee met het nummer I’m not Crying over You.

Pompoensoep met sinaasappel
Pompoensoep met sinaasappel en kokosmelk
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 2 uur
Totaal: 2 uur 10 min
Heerlijke pompoensoep die interessant wordt door de kerrie, sinaasappel en gember. Licht Aziatisch tintje door toevoeging van kokosmelk. Toprecept!!!
Aantal 6 personen

Ingredienten
  

  • 1 pompoen 1 kg
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse gemberwortel zeer fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 prei in ringetjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 2 eetlepels verse koriander fijngehakt

Bereiding
 

  • Halveer de pompoen, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een grote soeppan aan de kook: pompoen, groentebouillon, uien, gember, knoflook en kerriepoeder. Laat de soep ca. 2 uur zachtjes koken op een sudderplaatje of in de sudderoven.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de prei, kokosmelk en sinaasappelsap toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en scheutje kokosmelk. Lekker met naanbrood.

Meer heerlijke soepen met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept