Weekmenu #21

5x culinaire winnaars uit Italië

Italië wint Eurovisie songfestival; wie had dat gedacht? Na een zinderende finale waarin het eerst leek of de twee Franstalige inzendingen (Frankrijk en Zwitserland) zouden winnen, ging de Italiaanse rock-band Maneskin (betekent maanlicht in het Deens) er uiteindelijk met de winst vandoor. Zij kregen een ongekend hoog aantal punten van het publiek waardoor ze met kop en schouders bovenaan kwamen te staan.

Dat is een mooie aanleiding voor een winnaars weekmenu boordevol culinaire hoogtepunten uit Italië. Met andere woorden 5 Italiaanse recepten: een ode aan Italië, die zoveel moois op tafel brengt. Misschien met de muziek van Maneskin op achtergrond? Uhhh, voor mij even niet. Wil je het terugluisteren? Dat kan hier

Ook bij deze Italiaanse recepten smaakt een goed glas Italiaanse wijn. Natuurlijk liefst een bijpassende (kijk naar het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer liefde op (en aan) tafel.

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we met het meest populaire pastagerecht ‘all over the world’. Maar dan in de vega versie: spaghetti met vega bolognesesaus. De basis is linzen. Je mist het vlees niet!

Vega bolognese saus
Spaghetti met vega bolognese saus. Gemaakt met linzen

DINSDAG

Het weer zit niet mee de laatste tijd. Al weken hebben we regen en veel wind. De zomer is nog ver te zoeken. Ik krijg dan zin in hartverwarmende soep, zoals deze Italiaanse zomerse minestrone boordevol groente. Salami zorgt voor pit!

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

WOENSDAG

De winnaar van het songfestival komt uit Rome. Dat aureool hangt ook rondom spaghetti alla carbonara. Echter niet afkomstig uit Rome (zoals veel mensen denken), maar wel een echte winnaar. Echt heeeerlijk, deze versie van Onno.

Spaghetti Carbonara MET kaas uit het kookboek Italië van Onno Kleyn
Pasta alla carbonara

DONDERDAG

Op donderdag verhuizen we naar het eiland Sicilië. Daar eten we vis. Niet zomaar een vis, maar lekker stevige zwaardvis alla siciliana! Vooral de salsa op basis van tomaten, bleekselderij, olijven en rozijnen is fenomenaal. Echt maken. Mocht je geen zwaardvis kunnen krijgen, deze saus zal ook bij andere witvis smaken.

Zwaardvis alla Siciliana
Zwaardvis alla Siciliana

VRIJDAG

Voor het weekend mag je kiezen uit een van deze Italiaanse klassiekers: Osso buco of Bistecca Tagliata. Allebei kan natuurlijk ook. Weergaloze toppertjes om nooit te vergeten.

Osso buco
Osso buco: kalfsschenkel in tomatensaus

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu met 5 favoriete Italiaanse gerechten voor doordeweeks. Van spaghetti met gehaktballetjes en Italiaanse vissoep tot Melanzane alla Parmigiana en een slanke Italiaanse omelet met groente. #Italië #Italiaanse gerechten #vakantieMeer Italiaanse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf van onze favorieten!

 

 

 

BEWAAR DIT WINNAARS WEEKMENU MET 5 ITALIAANSE RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 Italiaanse gerechten die je nooit meer wilt vergeten. Met andere woorden: met deze Italiaanse recepten grijp je nooit meer mis: van bolognese en osso buco tot tagliata of spaghetti alla carbonara. Italiaans eten dat z’n weerga niet kent. Allemaal Italiaanse klassiekers. Recepten nodig? Ga naar de website. #klassiekers #Italiaanse gerechten #Italiaanse recepten #Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *