Koken van vader op zoon

Op foodtour met Paul en Kas de Leeuw

MOETEN, MOGEN & UITSLOVEN is de titel van het nieuwste kookboek van Bourgondiër Paul de Leeuw en zijn zoon Kas. Aan de hand van een smakelijke foodtour door het Rotterdamse kwam de inhoud tot leven. Janneke Vrij van I Love Food & Wine was erbij.

Het gevoel voor smaak en eten zat er al jong in bij Kas. Thuis opgehokt door de corona lockdown is hij meer en meer gaan experimenteren met gerechten. Daar waar Paul op een bourgondische manier kookt, is Kas de perfectionist. Toen Paul werd benaderd voor een kookboek wilde hij dit graag samen doen met zijn oudste zoon (2001).

Yvette van Boven
Yvette van Boven biedt hulp als creative director

En dat is goed gelukt, samen met kookboeken koningin Yvette van Boven als artdirector. Het eerste exemplaar is maandag 14 maart jl. uitgereikt aan chef Herman den Blijker. Rotterdammers onder elkaar.

Moeten, Mogen, Uitsloven

Het resultaat is een boek met 60 laagdrempelige recepten en enthousiaste verhalen van en voor lekkerbekken. Moeten, mogen & uitsloven beslaat drie fases in het koken.

  • MOETEN staat voor snel op tafel.
  • MOGEN voor als je wel zin hebt om te koken, maar geen zin in stress of gedoe.
  • UITSLOVEN zoals een kok dit graag doet. Extra je best doen om het anderen naar de zin te maken. Dat schepje er bovenop om jezelf uit te dagen.

SpecuTonia van IJssalon Capri

Het anderen naar de zin maken dat straalt van Kas en Paul af. Zo deelden ze al wandelend door Rotterdam enkele gerechten van een paar favoriete ‘tentjes’. Sint-Jakobsschelpen met noedels van Asian Glories waarvan Kas zijn eigen variant heeft gemaakt. Het perfecte burgertje op brioche van de Burger Club. En als hoogtepunt het SpecuTonia-ijs bij IJssalon Capri, naar een recept van Tonia, de 90-jarige moeder van Paul. Het was smullen van begin tot het eind op deze zonnige maandagmiddag. En al die recepten vind je nu in dit heerlijke hartverwarmende kookboek.

Speculaasijs met advocaat van Paul de Leeuw uit het kookboek Moeten, Mogen & Uitsloven
Speculaasijs oftewel Specutonia; binnenkort op I Love Food & Wine

Mijn goede voornemen is om samen met een van mijn puberdochters aan de slag te gaan in de keuken. Hopelijk werkt dit net zo aanstekelijk als bij Kas en Paul.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Moeten, Mogen & Uitsloven Paul de LeeuwTitel : MOETEN, MOGEN & UITSLOVEN
Auteur : Kas de Leeuw & Paul de Leeuw
Uitgever : Nijgh Cuisine
ISBN : 9 789038 810843
Prijs : € 29,99

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

(En binnenkort komt het recept van speculaasijs online!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *