Weekmenu #42

5x veelzijdig gehakt; elke dag anders

Wat eten we de komende week? Wat dacht je van recepten met gehakt? Gehakt is een alleskunner en dat vindt iedereen lekker. Je kunt kiezen tussen rundergehakt, half-om-half, kippengehakt of lamsgehakt. Maar ook met vegetarisch gehakt kun je heerlijke gerechten maken. Elke dag gehakt, het verveelt nooit. Kijk maar…

Natuurlijk drinken we bij al deze recepten met gehakt ook een glas wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

 

MAANDAG: Turkse aubergineschotel met vegetarisch gehakt

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. Dat kan ook met gehakt. Deze Turkse aubergineschotel kun je namelijk bereiden met vegetarisch gehakt, maar ook met rundergehakt is het een absolute aanrader. Heerlijk!

Aubergine moussaka
Turkse Aubergine-moussaka

DINSDAG Kippengehaktballen met stamppot

Voor de dinsdag kippengehakt met stoemp. Een stamppotrecept met savooiekool van de Belgische tv-kok Jeroen Meus uit zijn kookboek Dagelijkse kost. Echt iets voor de herfst.

Koolstamppot met kippengehaktballen
Kippengehaktballen met speksaus

WOENSDAG Gehaktbrood

Woensdag, gehaktdag! We eten een fantastisch mooi gehaktbrood in Parmaham. Dat vindt iedereen lekker. Een feest op tafel. Bovendien gemakkelijk om te maken.

Gehaktbrood met Parmaham
Gehaktbrood met Parmaham

DONDERDAG Pasta bolognese

Pasta Bolognese; een klassieker bij uitstek. Mijn versie vinden ze hier in huis onweerstaanbaar. Ik noem hem dan ook ‘de beste bolognesesaus ever’. Proberen dus…

 

Bolognesesaus
Spaghetti met de beste bolognesesaus ever…

VRIJDAG Broodje hamburger

Lekker makkelijk het weekend in met een broodje hamburger. Niet van de Mc Donald, maar gewoon zelfgemaakt. Uiteraard met een extra geweldige saus.

Broodje hamburger
Hamburger met barbecuesaus

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 8 Toppers met gehaktOp zoek naar meer op gehaktgerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *